Beroepsprofiel allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Het is de nachtmerrie van veel autobezitters: stil komen te staan langs de weg omdat er iets mis is met het voertuig. Dit kost veel tijd en kan bovendien tot gevaarlijke situaties leiden. Om dit te voorkomen, brengt bijna iedereen de auto regelmatig naar de garage voor een kleine of grote onderhoudsbeurt. Een allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen neemt de verantwoordelijkheid ervoor dat auto's goed blijven rijden. Wil je graag een allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen worden? Lees dan meer over onze opleiding eerste autotechnicus aan het Regio College. 

Wat is een allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen?

Een allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen is iemand die reparaties en onderhoudswerkzaamheden verricht aan auto’s. De allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen heeft meer verantwoordelijkheden in vergelijking tot zijn collega's.

Wat doet een allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen?

Een allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen verricht reparaties en onderhoudswerkzaamheden aan auto’s, denk bijvoorbeeld aan de APK keuring. De allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen werkt meestal voor een ander en is exclusief gericht op het repareren en controleren van auto's. Een allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen heeft vaak meer kennis en ervaring dan zijn collega's en kan daarom ook andere collega's helpen met technische dilemma's en is verantwoordelijk voor het eindresultaat.

Competenties

  • Technisch: je hebt technisch inzicht
  • Affiniteit met auto’s: je bent gek op autos
  • Nauwkeurig: je gaat secuur te werk
  • Communicatief sterk: je bent een centraal aanspreekpunt

Waar kun je werken als allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen?

Als je de opleiding tot allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen succesvol hebt afgerond, kun je als automonteur aan de slag bij personenauto bedrijven, zoals dealerbedrijven, universele autobedrijven of snel servicebedrijven.

Doorstroommogelijkheden allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Je kunt je gaan specialiseren op het technische aspect van motorvoertuigen. Een vervolgopleiding tot Technisch specialist personenauto's niveau 4 kan hierbij helpen.

Werktijden allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Als allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen kunnen de werktijden variëren. Dit zal vooral afhangen van het type bedrijf waar je voor werkt en de urgentie van het dilemma. Het zou kunnen zijn dat je tijdens de weekenden, zon- en feestdagen wel aan het werk bent. Echter, in het algemeen is het zo dat de werkdagen overdag en doordeweeks zijn.

Salaris allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Als je interesse hebt om te werken als allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen, is één van de vragen die naar boven komt natuurlijk: wat verdient een allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen? Het loon van een eerste automonteur hangt af van de  opleiding, ervaring en leeftijd. Wanneer je de mbo opleiding eerste autotechniek hebt afgerond ligt het gemiddeld salaris van een automonteur tussen de €1.600,- en €3.500,- per maand. Zie CAO motorvoertuigenbedrijf en tweewielerbedrijf.

CAO

In de meeste gevallen werk je onder de CAO motorvoertuigenbedrijf en tweewielerbedrijf

Aanmelden opleiding allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen

Lijkt het je wat om allround technicus voertuigen en mobiele werktuigen te worden? Bekijk dan de opleiding eerste autotechnicus en meld je aan!

 

Wat je wellicht ook interessant vindt