Beroepsprofiel allround schoonheidsspecialist

Verzorgd voor de dag komen en lekker in je vel zitten, wie wil dat nou niet? De schoonheidsspecialist zorgt ervoor dat jij even helemaal in de watten wordt gelegd en de salon als een nieuw mens verlaat. Als allround schoonheidsspecialist kan je naast reguliere behandelingen ook gespecialiseerde behandelingen zoals massages en acne behandelingen toepassen. Op deze pagina lees je meer over de functieomschrijving van een allround schoonheidsspecialist en wat je gaat verdienen. Op deze manier ben je goed voorbereid voor de opleiding tot schoonheidsspecialist.

Wat is een allround schoonheidsspecialist?

Een allround schoonheidsspecialist voert verzorgende, ontspannende en gespecialiseerde behandelingen uit op het gezicht en lichaam. Een allround schoonheidsspecialist verzorgt de huid, behandelt huidproblemen en geeft er passend advies bij.

Wat doet een allround schoonheidsspecialist?

Een allround schoonheidsspecialist helpt mensen er weer goed uit te zien en te voelen. Dat doet hij of zij door verschillende (gespecialiseerde) behandelingen. Dit kan bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling of lichaamsbehandeling zijn, maar ook hand- ,nagel en voetverzorging en massages. De allround schoonheidsspecialist verkoopt ook verzorgingsproducten en is daarom een commerciële instelling.

Competenties 

  • Sociaal: je hebt leuk en veel contact met klanten;
  • Zorgzaam: je verzorgt het lichaam en het gezicht van klanten;
  • Hygiënisch: je werkt veel met lichamen. Persoonlijke hygiëne is daarom zeer belangrijk;
  • Zorgvuldig: je gaat netjes en zorgvuldig te werk;
  • Kwaliteitsgericht: je hebt te maken met het welzijn van mensen.

Waar kun je werken als allround schoonheidsspecialist? 

  • Bestaande salon
  • Eigen salon
  • Sauna
  • Wellnesscentrum

Doorstroommogelijkheden 

Na de opleiding allround schoonheidsspecialist kun je ervoor kiezen om direct aan het werk te gaan, maar je kunt ook verder studeren op HBO niveau. Denk bijvoorbeeld aan de HBO opleiding Huidtherapie of Fysiotherapie.

Werktijden

De werktijden van een allround schoonheidsspecialist zijn afhankelijk van de openingstijden van de salon. Dit is over het algemeen tussen 09:00 en 17:00.

Salaris allround schoonheidsspecialist 

Hoeveel een allround schoonheidsspecialist verdient is afhankelijk van de leeftijd en ervaring. Het salaris ligt tussen de €1.370,- en €1.780,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek. Dit salaris kan verhoogd worden door ervaring of het volgen van een opleiding.

CAO 

FNV en Anbos moeten nog in overeenstemming komen over een CAO schoonheidsverzorging.

 

Wat je wellicht ook interessant vindt