Menu
Meer scholing

Vwo-6

Haal je vwo in één jaar of losse deelcertificaten in je eigen tempo:

  • In één of twee jaar je vwo-diploma halen
  • Losse deelcertificaten mogelijk voor alle vakken
  • Studeren in je eigen tempo
  • Kleinschalig onderwijs
  • Minder schools dan het voortgezet onderwijs

Opleidingsprogramma

Profiel Voor het behalen van een vwo-diploma kies je een profiel. Elk profiel bestaat uit een gemeenschappelijk deel (met verplichte vakken), een profieldeel (met verplichte vakken), een profielkeuzevak (keuze uit een aantal vakken) en een vrij deel (vakken naar keuze uit het opleidingsaanbod). Bij het vavo bestaat soms de mogelijkheid van profiel te veranderen als daardoor je kans op slagen wordt vergroot. Deze profiel­ verandering kan bij de intake worden vast­ gelegd, of in de loop van het jaar. Dit gebeurt natuurlijk altijd in overleg met de decaan en de secretaris van het eindexamen.

Klik hier voor een overzicht van het programma vwo-6.

Toelatingseisen voor vwo 6

  • afwijzing voor het diploma vwo;
  • overgangsbewijs naar vwo 6;
  • één keer gedoubleerd in vwo 5;
  • diploma havo met cijfers hoger dan 7;
  • diploma havo met cijfers lager dan 7 (verplicht tweejarig traject).

Tweejarig traject

Dit betekent dat je in het eerste jaar ongeveer de helft van de gekozen vakken volgt en afsluit. De andere vakken volg je in het tweede jaar. Leerlingen met een havo-diploma met cijfers lager dan een 7 die hun vwo-diploma willen halen, worden verplicht een  tweejarig traject te volgen.

Examinering/diplomering

Het eindexamen bestaat voor ieder vak uit een schoolexamen en voor de meeste vakken ook uit een centraal examen. Dit zijn officiële landelijke examens in mei. Om een diploma te  halen moet je ook een profielwerkstuk maken. Als je al eerder een profielwerkstuk gemaakt hebt waarvoor je een voldoende hebt, hoef je dat niet nog een keer te doen.

Lesgeld 

Als je door je vorige school aan ons bent overgedragen, zijn er voor jou geen kosten verbonden aan je inschrijving bij ons. Voor de overige tarieven kijk bij kosten

Boeken

Als je door je vorige school aan ons bent overgedragen, krijg je alle boeken die je in de les nodig hebt van ons in gratis bruikleen. Voor elk boek vragen we wel een borgbedrag. Dit bedrag krijg je terug als je het boek aan het einde van het schooljaar in goede staat weer inlevert. Alleen overgedragen leerlingen kunnen van deze regeling gebruik maken. 

Startdatum(s):
Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Snel je havo- of vwo-diploma halen?Snel je havo- of vwo-diploma halen?Download de brochureDownload de brochure