Menu
Havo en vwo

Vwo-6

Haal je vwo in één jaar of losse deelcertificaten:

  • In één of twee jaar je vwo-diploma halen.
  • Losse deelcertificaten mogelijk voor alle vakken.
  • Studeren in je eigen tempo.
  • Eén of meer vakken als cursus volgen.
  • Maatwerk mogelijk.
  • Rekening houden met jouw persoonlijke omstandigheden.
  • Kleinschalig en persoonlijk onderwijs.

Download hier de vwo brochure

Opleidingsprogramma

Profiel Voor het behalen van een vwo-diploma kies je een profiel. Elk profiel bestaat uit een gemeenschappelijk deel (met verplichte vakken), een profieldeel (met verplichte vakken), een profielkeuzevak (keuze uit een aantal vakken) en een vrij deel (vakken naar keuze uit het opleidingsaanbod).

Profiel veranderen: bij het vavo bestaat soms de mogelijkheid van profiel te veranderen als daardoor je kans op slagen wordt vergroot. Deze profiel­verandering kan bij de intake worden vastgelegd, of in de loop van het jaar. Dit gebeurt natuurlijk altijd in overleg met de decaan en de secretaris van het eindexamen.

Toelatingseisen voor vwo 6 in één jaar:

 • afwijzing voor het diploma vwo;
 • overgangsbewijs naar vwo 6;
 • in sommige gevallen is één of twee keer gedoubleerd in vwo 5 bespreekbaar;
 • diploma havo, met cijfers hoger dan 7 is een eenjarig traject mogelijk.

Eén of tweejarig traject

Heb je een havo-diploma, dan bepalen we onder andere op basis van je cijfers je toelaatbaarheid tot het één of tweejarig traject. Het tweejarig traject betekent dat je in het eerste jaar ongeveer de helft van de gekozen vakken volgt en afsluit. De andere vakken volg je in het tweede jaar.  

Examinering/diplomering

Het eindexamen bestaat voor ieder vak uit een schoolexamen en voor de meeste vakken ook uit een centraal examen. Dit zijn officiële landelijke examens in mei. Om een diploma te  halen moet je ook een profielwerkstuk maken. Als je al eerder een profielwerkstuk gemaakt hebt waarvoor je een voldoende hebt, hoef je dat niet nog een keer te doen. Dit tenzij het opnieuw doen van je profielwerkstuk de kans op slagen vergroot.

Lesgeld 

Als je vorige school je aan ons overdraagt, zijn er voor jou geen kosten verbonden aan je inschrijving. Voor de overige tarieven kijk bij kosten

Locatie

De vavo/vwo lessen van het Regio College vinden plaats op Cypressehout 95 in Zaandam.
Dit is vijf minuten lopen van station Zaandam. Wist je dat je vanuit Amsterdam in 15 minuten in Zaandam bent met het OV?

Boeken

Als je vorige school je aan ons overgedraagt, krijg je alle boeken die je in de les nodig hebt via ons in bruikleen. Alleen overgedragen leerlingen kunnen van deze regeling gebruik maken. 

Download hier de vwo brochure

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!Kleinschalig havo en vwoSlechts 15 minuten met ov van AmsterdamKleinschalig havo en vwo