Menu
Meer scholing

Havo-5

Haal je havo in één  of twee jaar of losse deelcertificaten:

  • In één of twee jaar je havodiploma halen.
  • Losse deelcertificaten mogelijk voor de vakken die we aanbieden.
  • Studeren in je eigen tempo.
  • Kleinschalig en persoonlijk onderwijs.

Download hier de factsheet havo

Opleidingsprogramma

Profiel Voor het behalen van een havo-diploma kies je een profiel. Elk profiel bestaat uit een gemeenschappelijk deel (met verplichte vakken), een profieldeel (met verplichte vakken), een profielkeuzevak (keuze uit een aantal vakken) en een vrij deel (vakken naar keuze uit het opleidingsaanbod).

Profiel veranderen: bij het vavo bestaat soms de mogelijkheid van profiel te veranderen als daardoor je kans op slagen wordt vergroot. Deze profiel­verandering kan bij de intake worden vast­gelegd, of in de loop van het jaar. Dit gebeurt natuurlijk altijd in overleg met de decaan en de secretaris van het eindexamen.

Toelatingseisen voor havo 5 in één jaar:

  • afwijzing voor het diploma havo;
  • overgangsbewijs naar havo 5;
  • gestopt in vwo 5 of 6;
  • één of twee keer gedoubleerd in havo 4;
  • een diploma vmbo-tl, met cijfers hoger dan 7 is een eenjarig traject mogelijk.

Eén of tweejarig traject

Heb je een vmbo-tl-diploma? Dan bepalen we onder andere op basis van je cijfers je toelaatbaarheid tot een één of tweejarig traject. Ditzelfde geldt indien je afkomstig bent uit havo-vwo-4. Een tweejarig traject betekent dat je in het eerste jaar ongeveer de helft van de gekozen vakken volgt en afsluit. De andere vakken volg je in het tweede jaar.  

Examinering/diplomering

Het eindexamen bestaat voor ieder vak uit een schoolexamen en voor de meeste vakken ook uit een centraal examen. Dit zijn officiële landelijke examens in mei. Om een diploma te  halen moet je ook een profielwerkstuk maken. Als je al eerder een profielwerkstuk gemaakt hebt waarvoor je een voldoende hebt, hoef je dat niet nog een keer te doen. Dit tenzij het opnieuw doen van je profielwerkstuk de kans op slagen vergroot.

Locatie:

Je kunt je havo-5 diploma halen op onze locatie in Zaandam: Cypressehout 95. Dit is vijf minuten lopen van station Zaandam. Wist je dat je vanuit Amsterdam in 15 minuten in Zaandam bent met het OV?

Lesgeld 

Als je vorige school je aan ons overdraagt, dan zijn er voor jou geen kosten verbonden aan je inschrijving. Is dit niet het geval kijk dan bij kosten.

Boeken

Als je vorige school je aan ons overdraagt, krijg je alle boeken die je in de les nodig hebt via ons in bruikleen. Alleen overgedragen leerlingen kunnen van deze regeling gebruik maken. 

Download hier de factsheet havo 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!Kleinschalig havo en vwoSlechts 15 minuten met ov van AmsterdamKleinschalig havo en vwoSnel je havo- of vwo-diploma halen?Schrijf je nu in voor vavo!Snel je havo- of vwo-diploma halen?Download hier de factsheet havo Download hier de factsheet havo