Student Femke Jongeneel wint NLF Award

dinsdag 22 november 2022

Vrijdagavond 18 november wint Femke Jongeneel, tweedejaars studente Luchtvaartdienstverlening bij het Regio College, het certificaat Excellente MBO-er Luchtvaartdienstverlening tijdens de NLF Award Ceremony in het Novotel Hotel Amsterdam Schiphol Airport. Het NLF, Nederlands Lucht- en Ruimtevaartfonds, heeft als motto Stimuleren om te Excelleren. Femke wint dit certificaat dankzij haar innovatieve en grensverleggende bijdrage als stagiaire bij Viggo.

Sinds jongs af aan droomt Femke al van werken in de luchtvaart. ‘’Mijn moeder is stewardess. Zij kwam elke dag thuis met verhalen over haar werk en ik vond dat heel interessant. Ik wist altijd al: dit is wat ik wil en dit is wat bij mij past.’’ Femke werd door haar docent Wendy Norder voorgedragen voor de NLF Awards naar aanleiding van haar stage bij Viggo, waar zij de passagiers van Transavia flexibel en grensverleggend dienst verleende in een zeer hectisch zomerseizoen. Na de eerste selectie heeft Femke een interview met twee NLF juryleden. ‘’Dezelfde dag hoorde ik nog dat ik genomineerd was. Ik heb het hele huis bij elkaar gegild. Het is fijn dat anderen ook inzien hoe leuk ik het vind om dit te doen‘’.

Tijdens een chic galadiner werden afgelopen vrijdag de NLF Awards uitgereikt. Femke vertelt lachend: ‘’Tijdens het gala namen we plaats aan tafel nummer dertien, het ongeluksgetal, dit kan alleen maar fout gaan dachten we.’’ Maar dat blijkt niet zo te zijn… Femke krijgt te horen dat ze heeft gewonnen!

Femke droomt er van om in de toekomst te vliegen voor KLM. ‘’Maar ik wil eerst nog lang doen wat ik nu doe, op de grond met vaste collega’s. In de lucht heb je elke keer een nieuwe crew.’’ In maart is Femke samen met de andere genomineerden uitgenodigd voor een lunch met de nieuwe Chief Operations Officer van Schiphol Group, Hanne Buis. Hier zijn allemaal belangrijke mensen uit de luchtvaart aanwezig, onder andere van KLM. ‘’Een mooie kans om meteen te netwerken, misschien kom ik wel met iemand van KLM in contact.’’

Het Regio College feliciteert Femke met de winst van het winnaarscertificaat Excellente MBO-er Luchtvaartdienstverlening en wenst haar veel plezier toe in de toekomst!
Femke Gala
Foto: Femke tijdens het NLF gala 18 november