Uitblinkersgala 2023

vrijdag 7 juli 2023

Mcva 20230704 0062 HR

Stan Baltus uit Limmen is verkozen tot Student van het jaar van het Regio College. De 16-jarige Stan volgt bij het Regio College in Zaandam de mbo-opleiding Technicus hout en restauratie. Apotheek MC Zaanzorg uit Zaandam werd tot BPV-bedrijf van het jaar uitgeroepen. De Innovatieprijs 2023 ging naar het onderwijsteam dat het project Hackathon heeft ontwikkeld. De prijzen werden uitgereikt tijdens het feestelijke Uitblinkersgala dat het Regio College organiseerde en dinsdagavond 4 juli plaatsvond in het Zaantheater in Zaandam.

Er waren twaalf mbo-studenten van verschillende mbo-opleidingen genomineerd voor de titel Student van het jaar. Zij volgen hun mbo-opleiding op één van de locaties van het Regio College, in Zaandam, Koog aan de Zaan, Purmerend, Edam of Heerhugowaard. Tijdens de finale pitchten de studenten zichzelf en dat deden ze stuk voor stuk op een inspirerende en motiverende wijze. Vervolgens kregen de studenten vragen van de vakjury. Met de punten van de vakjury en stemmen van het publiek werd de Student van het jaar gekozen.

Passie voor molens
Stan Baltus vindt het superleuk dat hij gekozen is tot Student van het jaar. Bij zijn opleiding Technicus hout en restauratie zit hij helemaal op zijn plek. Stan heeft een enorme passie voor molens en het restaureren daarvan. In Limmen bouwt hij zijn eigen molen. Stan: ‘Ik wil graag molenaar en restaurateur van molens worden. Ik heb een passie voor het weer, wind en water en wil de molens in beweging houden. Daarom wil ik het ambacht en het vak leren.’

Met deze prijs mag Stan volgend jaar meedoen met het landelijke ambassadeursgala van de MBO Raad en maakt hij kans op de landelijke titel mbo-ambassadeur.

Zefaniëlle Walker (opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg) behaalde de tweede plaats. Amy Doorn (opleiding Onderwijsassistent) werd derde.

BPV-bedrijf van het jaar
Voor de titel BPV-bedrijf van het jaar waren vier bedrijven genomineerd: Evean Nieuw Groenland, Linden-IT, Apotheek MC Zaanzorg en dtevents. Apotheek MC Zaanzorg uit Zaandam ging als trots BPV-bedrijf met de trofee naar huis. Volgens de jury biedt de apotheek goede ondersteuning aan de studenten en stimuleren zij de passie voor het vak.

Innovatieprijs
Voor de Innovatieprijs 2023 waren zes innovatieve ideeën van onderwijsteams genomineerd. Het idee Hackathon kwam als winnaar uit de bus. Met het project leren studenten van verschillende opleidingen (zorg, ICT, bouw en elektrotechniek) te werken aan vraagstukken in de zorg. Hackathon is geinitieerd vanuit het fieldlab om sectoroverstijgend te werken. Docent Thomas Hoogerbrugge: ‘Het is een mooie waardering voor dit sector overstijgende project waar we nu ongeveer vier jaar aan werken. We zijn echt enorm trots.’

De avond werd gepresenteerd door danser en acteur Juvat Westendorp. Met spetterende optredens én de trotse prijswinnaars was het gala één groot feest voor alle aanwezigen.

Doel van het gala
Met dit gala wil het Regio College jonge talenten een podium geven. ‘Met trots willen wij laten zien dat mbo-studenten talentvol en ambitieus zijn. Wij willen hen stimuleren om zich te blijven ontwikkelen’, aldus Jamie-lee Smid eventmanager. Daarnaast worden met dit gala innovatieve onderwijsontwikkelingen gedeeld met de buitenwereld. Joyce Kabalt, eventmanager: ‘Ook de samenwerking met de BPV-bedrijven verdient de aandacht en wil de school hen in het zonnetje zetten voor de samenwerking. We zijn blij dat we dit weer mochten organiseren dit jaar.’

 

Foto's en aftermovie Uitblinkersgala 2023

Bekijk hier de foto's en de aftermovie van het gala.