Intussen bij Wethouder Groothuismink

donderdag 9 april 2020

Wethouder In De Regio

Beste medewerkers van het Regio College,

En toen zag de wereld er ineens heel anders uit. Waar jullie normaal gesproken voor groepen vol studenten staan, zijn de gebouwen nu leeg en geven jullie les vanachter de computer. Waar jullie normaal gesproken volop bezig zijn om docenten te ondersteunen, gesprekken met studenten te voeren of ervoor te zorgen dat alle dagelijkse dingen zo goed mogelijk lopen, werken jullie nu – zo veel mogelijk – thuis. Waar jullie normaal volop eindexamenkandidaten zouden ontmoeten om ze te helpen een studiekeuze te maken, gaan de informatiebijeenkomsten nu niet door.

Wat niet veranderd is, is dat jullie je allemaal, vanuit jullie eigen vak, keihard inzetten om ervoor te zorgen dat de studenten van het Regio College geen achterstand oplopen. Dat hun stages door kunnen gaan, of dat ze op een aangepaste manier ervaring kunnen opdoen. Dat ze hun lessen online kunnen volgen, en bij jullie terecht kunnen met hun vragen. Jullie zoeken hard naar mogelijkheden om examens toch door te laten gaan. En maken inhaalprogramma’s die studenten zelfs nog kunnen doen als de vervolgopleiding in het mbo of hbo al gestart is.

Nu ook ik thuis mijn eigen kinderen probeer te helpen met hun schoolwerk, is mijn bewondering voor docenten en onderwijs ondersteunende medewerkers alleen nog maar groter geworden. Wat doen jullie onmisbaar werk! En dan nu ook nog eens in een tijd waarin jullie thuis misschien ook kinderen hebben om fulltime voor te zorgen, nu jullie kwetsbare ouders hebben waar je je zorgen over maakt of nu je je misschien wel zorgen maakt om je eigen gezondheid.

Ik hoop dat jullie het komend paasweekend tijd hebben om even bij te komen. En ik dank jullie voor jullie fantastisch werk. Jullie zijn voor de studenten niet alleen hun schakel naar kennis, maar voor ons ook de schakel naar de jongeren. Om een vinger aan de pols te houden hoe het met hen gaat. Want in deze gekke tijd is het belangrijker dan ooit om aandacht te hebben voor de persoonlijke situatie van studenten.

Natasja Groothuismink
Wethouder Onderwijs
Gemeente Zaanstad