Intussen bij verpleegkundige Marissa

donderdag 14 mei 2020

 Marissa Banner

Momenteel ben ik veel aan het werk als mbo-verpleegkundige in het ziekenhuis en heb ik bijna mijn hbo-opleiding tot verpleegkundige afgerond. Naast dat ik gelukkig de optie heb om in deze bizarre tijd mijn opleiding digitaal voort te zetten, met de dank natuurlijk aan de docenten die het mogelijk maken om digitaal les te geven, heb ik in deze periode vooral gewerkt op de afdeling waar de patiënten met corona opgenomen liggen. Op deze afdeling was het een heftige tijd voor zowel ons als zorgmedewerkers om mee te maken, maar vooral voor de getroffen patiënten. In de tijd dat ik hier werkzaam was merkte ik pas hoe belangrijk communicatie echt voor iedereen is. Wellicht herkennen jullie dit zelf ook.

Bezoek was binnen een corona afdeling namelijk niet toegestaan. Dit zorgde ervoor dat voor de patiënten een belletje met de familie, of dat je iemand helpt met het ontdekken van Skype als communicatie met de familieleden de dag maakt. Ook meteen die van mijzelf natuurlijk, ik zie mensen het liefst gelukkig en ik ben blij dat ik daar mijn patiënten en familieleden mee kan helpen.

Gelukkig gaan we nu in Nederland al de goede kan op. Ik wil jullie graag iets meegeven; haal in deze moeilijke periode op jouw manier ergens een geluksmoment uit. Zwaai bijvoorbeeld naar anderen (op 1,5 meter afstand natuurlijk), maak op afstand een praatje en geef een lach. Breng op deze manier positiviteit over en geloof mij, je zal deze dan ook terug krijgen! Hou vol!

Marissa van Otterloo is oud-studente van het Regio College