Intussen bij leerlingbegeleider IW

dinsdag 21 april 2020

Banner Danja

Beste Collega`s,

Mijn naam is Danja van Alen en ik ben leerlingbegeleider bij IW Noord-Holland. Wij zijn gevestigd in het Regio College in Zaandam met een prachtige werkplaats waar de leerlingen praktijklessen kunnen volgen op het gebied van installatie- en elektrotechniek.

Onze leerlingen volgen allemaal een BBL opleiding. Omdat de school gesloten is werken de leerlingen nu veelal 5 dagen. Dit is best pittig, daarom zijn we ook heel trots op ze.  

Je ziet dat in tijden van crisis mensen veel aankunnen. Leerlingen passen zich snel aan, ook al maken zij zich zorgen over hun opleiding: “kan ik wel op tijd afronden”?
Collega`s werken vanuit huis en hebben veel overleg via Skype, Zoom of Teams. Scholen komen met online lesprogramma`s. Het is mooi om te zien dat iedereen er altijd het beste van probeert te maken. Fijn dat we zo’n goede samenwerking hebben tussen de bedrijven maar zeker ook met het Regio College. Dagelijks hebben we contact met de docenten.

Ook voor onze leerbedrijven is het een moeilijke tijd. Niet alle bouw en installatie projecten gaan door en de installateurs hebben ook te maken met een hoger ziekteverzuim. Het is wel mooi om te zien dat zij nog steeds het belang van leerlingen zien en zij evengoed al vragen naar nieuwe leerlingen voor volgend schooljaar.

Thuis werken is wel even behelpen. Alleen achter het beeldscherm, telefoon in de hand of met headset via skype. Je hebt wel contact met anderen maar is toch een ander, kleiner wereldje. Een man die ook thuis werkt, 2 pubers in huis; wel gezellig maar de afwisseling van fysiek je werkplek mis ik wel.

Het is wellicht niet altijd makkelijk, maar we kunnen het! Daarbij wens ik ons, met elkaar, de komende weken ook succes toe met de mooie initiatieven die deze situatie ook opleveren.

Het gemis naar het gewone leven neemt wel toe. Ik kan niet wachten dat de school weer open gaat en dat we de leerlingen weer met open armen kunnen ontvangen.

Blijf gezond en hopelijk zien we elkaar weer snel.

 

Danja van Alen

Leerlingbegeleider

Installatiewerk Noord-Holland

Logo Installatiewerk