Menu
Mbo-opleidingen

Middenkader techniek

Met een opleiding als middenkaderfunctionaris in de techniek kun je alle kanten op. Het is de manier om je op technisch en commercieel gebied te ontwikkelen tot allround vakman of specialist. Bijvoorbeeld in werktuigbouw, elektrotechniek of procestechniek. De werkzaamheden zijn zeer divers. Leidinggeven aan medewerkers, werkprocessen aansturen, projecten begeleiden, werkzaamheden plannen en voorbereiden, bewaken van productieprocessen, het maken en lezen van tekeningen, ontwerpen van installaties of het ontwikkelen, bouwen, reviseren en onderhouden van machines kunnen tot je taken behoren. Daarnaast ben je als middenkaderfunctionaris verantwoordelijk voor de financiën van een project en onderhoud je contacten met opdrachtgevers, klanten en andere bedrijven. Met je diploma heb je alle kans een baan te vinden die direct aansluit bij je opleiding. Je kunt ook verder gaan met een hbo-opleiding. Vaak kun je dan een verkort traject volgen.

Iets voor jou?

Je hebt technisch, ruimtelijk en wiskundig inzicht. Je kunt goed samenwerken met anderen en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Je kunt logisch nadenken, zelfstandig werken en je bent communicatief vaardig. Een goede middenkaderfunctionaris kan daarnaast aansturen en leidinggeven, beslissingen nemen, plannen en organiseren.

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Technicus engineering (werktuigbouw) 4 BOL Technicus engineering (elektrotechniek) 4 BOL Operator C 4 BOL
Michael May werkt bij Zaanlas in Zaandam
Tijdens zijn stage voor de mbo-opleiding Middenkader Bouw...
Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag Kom naar de open dag30 januari 2019, van 18 tot 20.30 uurKom naar de open dagKom proefstuderenKom proefstuderenBrochure 2019-2020 downloadenBrochure 2019-2020 downloaden