Middenkader techniek

Met een BOL-opleiding als middenkaderfunctionaris in de techniek kun je alle kanten op. Het is de manier om je op technisch en commercieel gebied te ontwikkelen tot allround vakman of specialist. Bijvoorbeeld in werktuigbouw, elektrotechniek of procestechniek.

De ontwikkelingen in de techniek gaan hard. Denk bijvoorbeeld aan robotisering en automatisering, zonne-energie of nieuwe manieren van duurzaam produceren. De ondersteuning van een technicus engineering die leiding geeft, werkprocessen plant, voorbereid en aanstuurt, projecten begeleidt, de processen bewaakt en tekeningen maakt, leest of installaties ontwerpt of ontwikkelt of machines bouwt, onderhoudt en reviseert, is daarbij onmisbaar.

Ook ben je verantwoordelijk voor de financiën van een project en onderhoud je contacten met opdrachtgevers, klanten en andere bedrijven. Met je diploma heb je alle kans een baan te vinden die direct aansluit bij je opleiding. Je kunt ook verder gaan met een hbo-opleiding. Vaak kun je dan een verkort traject volgen. 

Tijd om je te oriënteren
Er zijn vijf vakrichtingen binnen middenkader techniek: robotica, bouw, elektrotechniek, werktuigbouw en procestechniek. Je hoeft niet meteen te kiezen voor een richting: pas na periode 1 in het eerste jaar maak je een definitieve keuze (bouw uitgezonderd).

Liever BBL? Met een geschikte voorlopleiding en leerwerkplek kun je de middenkader-opleidingen ook in de BBL-variant volgen.

Iets voor jou?

Je hebt technisch, ruimtelijk en wiskundig inzicht. Je kunt goed samenwerken met anderen en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Je kunt logisch nadenken, zelfstandig werken en je bent communicatief vaardig. Een goede middenkaderfunctionaris kan daarnaast aansturen en leidinggeven, beslissingen nemen, plannen en organiseren.

 

Opleidingen

Naam opleiding Niveau Leerweg
Middenkaderfunctionaris bouw 4 BOL Nieuw! Smart building middenkaderfunctionaris 4 BOL Technicus engineering (werktuigbouw) 4 BOL Technicus engineering (elektrotechniek) 4 BOL Robotica engineer 4 BOL Operator C (food) 4 BOL
Michael May werkt bij Zaanlas in Zaandam