Menu
Actueel

Corona

Direct naar:

Wat te doen bij klachten

Richtlijnen en kaders Regio College schooljaar 2020-2021

Back to school

Belangrijke websites


Wat te doen bij klachten

Het Regio College past de adviezen en richtlijnen van het RIVM toe.

 • Heb je een van de volgende (luchtweg)klachten? Laat je dan testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is:
  - neusverkoudheid;
  - loopneus;
  - niezen;
  - keelpijn;
  - (lichte) hoest;
  - moeilijk ademen/benauwdheid;
  - verhoging tot 38 °C of koorts;
  - plotseling verlies van reuk of smaak.
 • Is de test negatief, dan mag je weer naar school.
 • Is de test positief, dan mag je uit (thuis)isolatie als je 24 uur geen klachten meer hebt die passen bij COVID-19 én het minimaal 7 dagen geleden is dat je ziek werd. Studenten melden zich ziek via (075) 681 90 00, vóór het begin van de eerste les die dag. Medewerkers die tijdens de thuisquarantaine thuis kunnen werken, hoeven zich niet ziek te melden maar informeren wel de teammanager over hun situatie.
 • Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts boven 38°C en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Blijf ook thuis als je contact hebt gehad met iemand die positief getest is voor COVID-19. De GGD zal je in deze situatie informeren maar gebruikelijk is dat je 3 tot 14 dagen in quarantaine gaat. Houd je aan de opgelegde termijn. 
 • Ben je in een land of gebied geweest waarvoor geldt dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden (oranje en rode gebieden), dan heb je een hoger risico dat je besmet geraakt bent met COVID-19. Studenten melden dit bij hun loopbaancoach en medewerkers bij hun teammanager. Ook dan blijf je 14 dagen thuis.
 • Krijg je COVID-19 gerelateerde klachten terwijl je op school bent? Dan moet je naar huis. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. 

Voor actuele informatie over het coronavirus verwijzen we je naar de website van het RIVM.


Richtlijnen, kaders en werkwijze Regio Collega rondom corona

De pandemie zorgt voor veranderingen in de manier waarop wij werken. In dit document wordt ingegaan op de praktische aspecten rondom veiligheid en hygiëne op school. De richtlijnen van RIVM, kabinetsbesluiten en ‘corona’ brancheprotocollen zijn leidend. Dit document wordt aangepast naar aanleiding van veranderende richtlijnen en ervaring uit de praktijk en is daarmee een levend document. Tips, vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar corona@regiocollege.nl.

Document richtliijnen en kaders Regio College schooljaar 2020-2021 


Back to (online) school

Nog altijd kunnen we niet helemaal terug naar school en zul je veel online les krijgen. Soms kom je wel naar school, bijvoorbeeld voor de praktijklessen die we geven. Deze lessen krijg je binnen de regels van 1,5 meter afstand. Omdat voor opleidingen voor contactberoepen, denk aan kappers en tandartsassistenten, een praktijkles op 1,5 meter heel lastig is, gelden daarvoor andere regels. Je docent zal je daarover informeren.  

Roosters
In je rooster zie je of je les hebt op locatie of online via Teams. Bekijk je rooster voor de eerste periode via de Eduarte app. Als je hier vragen over hebt, neem dan contact op met je loopbaancoach.

Ruimere openingstijden
We snappen dat het fijn is om ook les te krijgen op school. Om zoveel mogelijk studenten op school les te kunnen geven, zijn de openingstijdens van de locatie Cypressehout verruimd van 08:00 uur tot 22:00 uur. Hierdoor kunnen we, als het nodig is, ook 's avonds lesgeven op school. Als je naar school komt met de trein of bus, reis dan verstandig en volg de regels van de vervoerder. Natuurlijk kun je altijd met fiets, brommer of scooter naar school komen. Woon je heel dichtbij, kom dan lopend.

De locatie in Purmerend is op maandag t/m donderdag tot 22:00 uur open en op vrijdag tot 18:00 uur.  

De 1,5 meter school
Als je op school komt, merk je direct dat de school is ingericht als 1,5 meter school. Met posters, borden en stickers op tafels, stoelen en banken informeren we je over de veiligheidsmaatregelen. Houd je aan die regels, zodat jij, je medestudenten en ook je docenten veilig op school kunnen zijn. Bij ieder lokaal staat aangegeven hoeveel personen in de ruimte mogen. Zie je een groene smiley op een tafel in het klaslokaal? Dat betekent dat je op die plek mag gaan zitten. Geen sticker? Dan mag je er niet gaan zitten. In de gangen, de kantines en andere ruimtes geven rode smileys aan waar je niet mag zitten. Ook hiervoor geldt: houd je aan de regels. Simpel.

Op de locatie Purmerend werken we niet met stickers. De tafels en stoelen in de lokalen zijn op 1,5 meter van elkaar opgesteld. De rest van de tafels en stoelen zijn opgestapeld. Je mag deze niet pakken. Je blijft zoveel mogelijk in hetzelfde lokaal, ook tijdens de pauzes. De docenten komen dus zoveel mogelijk naar jou toe.

Zin in een broodje of heb je dorst?
De catering in onze kantines is weer beperkt beschikbaar. Check de dlwo en de lcd-schermen in de gangen hoe dit in zijn werk gaat. Eten en drinken in de klaslokalen is alleen toegestaan als je docent het toestaat. Anders niet. Op de locatie Purmerend is de catering beperkt geopend van 09.30 uur tot 14.00 uur​. Tijdens de pauzes blijf je in je lokaal of praktijkruimte. 

Samen houden we het schoon
In alle lokalen en overige ruimtes zijn schoonmaakmiddelen, papier en tissues aanwezig. Zodra je les op school is afgelopen, maak je zelf even je tafel schoon. Dat geldt ook voor de andere studieplekken op school die je gebruikt. Natuurlijk is er ook professionele schoonmaak.

Sorry, geen dagkluisjes
Het is voorlopig niet meer mogelijk dagkluisjes te huren. We kunnen ze niet voldoende schoonhouden en desinfecteren zodat het veilig blijft voor jou om een dagkluisje te huren. Natuurlijk kun je wel voor een langere periode een kluisje huren. Dat kan via het Meldpunt. 
Ook in Purmerend zijn geen dagkluisjes, wel kun je via de receptie een vaste kluis huren.

Ventilatie in onze gebouwen
Berichtgeving in de landelijke media over de rol van ventilatiesystemen bij de verspreiding van COVID-19 was voor de directie aanleiding om de ventilatiesystemen in onze gebouwen onder de loep te nemen. We volgen hierin de adviezen van het RIVM. Lees hier meer over ventilatie in onze gebouwen.


Belangrijke websites

Kijk op de website van het RIVM voor de meest actuele informatie

Kijk op de website van De Rijksoverheid voor de relatie met het onderwijs

Kijk op de website van de GGD uit jouw regio voor regionale informatie

Kijk op de website van de Mbo Raad voor het servicedocument en veelgestelde vragen over de aangepak van corona in het mbo