Menu
Mbo-opleidingen

Verkoper

BOL/BBL, niveau 2

Werken in een winkel?

Je kunt in allerlei soorten winkels of zelfs voor een webshop werken, maar je werkt altijd met mensen. Belangrijk is dat je verkopen leuk vindt en dat je kennis hebt van de producten die je verkoopt. Daarnaast moet je goed met mensen kunnen omgaan en je kunnen verplaatsen in wat de klant wil. Je bent het visitekaartje van de winkel, je bent praktisch, flexibel, kunt goed samenwerken en je houdt van aanpakken. Herken je jezelf in deze eigenschappen? Ontdek dan je eigen talenten in de detailhandel! 

Als verkoper detailhandel:

  • verkoop je producten die zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van jouw klant;
  • verwerk je de nieuwe voorraden die binnenkomen en zorg je dat de schappen of rekken goed gevuld blijven en er altijd netjes uitzien;
  • verricht je kassawerkzaamheden;
  • ben je servicegericht en stel je je klant centraal: jij bent het visitekaartjes van je bedrijf. 

Werk je hard en zijn er voldoende studieplekken beschikbaar? Dan kun je je opleiding met een half tot een heel jaar eerder afronden of je opleiding op een hoger niveau volgen. (Je kunt dan van niveau 2 naar 3 gaan of van niveau 3 naar 4.)

 

Waar werk je?

Goede verkopers zijn altijd gewild. Als verkoper detailhandel kun je daarom op tal van plaatsen terecht, variërend van een supermarkt tot aan een kledingwinkel of sportzaak. Waar je straks ook gaat werken, je hebt altijd met klanten te maken. Het is jouw dagelijkse uitdaging om hen tevreden te stellen en tegelijkertijd een mooie omzet te realiseren.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Volg je de BOL-opleiding, dan besteed je gemiddeld één à twee dagen per week aan stage en/of praktijk. Kies je voor de BBL-opleiding? Dan werk je minimaal 24 uur bij een werkgever en ga je één dag per week naar school bij het Regio College.

Opbouw opleiding

Iedere opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan. 

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Als beginnend verkoper detailhandel leer je bij ons hoe de praktijk van jouw toekomstige baan eruit ziet en welke competenties van belang zijn om straks zo goed mogelijk uit de voeten te kunnen.

Verder leren?

Stroom dan na deze opleiding door naar Verkoopspecialist niveau 3. Met je diploma Verkoper kun je de opleiding Verkoopspecialist sneller doen, in 2 jaar in plaats van 3.

Toelatingseisen

  • vmbo-diploma bl;
  • óf een entreediploma niveau 1.

Startdatum

Augustus

Duur

1,5 tot 2 jaar

Plaats

Zaandam

Opleidingskosten

  • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde lesgeld (BOL) of cursusgeld (BBL);
  • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 350;
  • er is een vrijwillige bijdrage voor extra activiteiten van € 25;
  • heb je nog geen laptop? Dan moet je deze aanschaffen om de opleiding te kunnen volgen.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

 

 

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Werken in een kledingwinkel, hoe is dat?Werken in een kledingwinkel, hoe is dat?ProefstuderenMeld je aanProefstuderenBrochure 2020-2021 downloadenBrochure 2020-2021 downloaden