Menu
Havo en vwo

Aanmelding en overdracht havo en vwo

Aanmelding en plaatsing

Om je aan te melden ga je naar de aanmeldpagina. Nadat je je digitaal hebt aangemeld word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Let op: Word je overgedragen door het voortgezet onderwijs, dan kunnen we je pas uitnodigen voor een intakegesprek als we een geldige cijferlijst van je hebben en een door de decaan van je vo-school ingevuld en ondertekend overdrachtsformulier. Vraag je decaan daar dus naar!

Vul voor het intakegesprek de vavo-vragenlijst in. Dit formulier ontvang je per e-mail bij de uitnodiging voor het intakegesprek. In het eerste deel van het gesprek verkennen we welk vavo-traject het beste bij jou past. Daarbij gebruiken wij je (meest recente) cijferlijst met de behaalde en niet behaalde vakken. Als het een goed idee lijkt om een nieuw vak te kiezen, dan kijken we wanneer je dat vak voor het laatst hebt gehad. Dit doen we om in te schatten of dit haalbaar voor je is en of je misschien nog een aanvullende toets moet doen. In het tweede deel van het gesprek gaat het over jou. Daarbij gebruiken we de door jouw ingevulde vragenlijst. Wie je bent, waar je goed in bent, wat je na de vavo wilt gaan doen, maar ook of je begeleiding nodig hebt zijn dan de belangrijkste onderwerpen. Heb je een begeleidingsvraag dan verlengen we het gesprek met een aanvullend gesprek met een adviseur van het Servicecentrum. Na de intake bepaalt de plaatsingscommissie of je geplaatst kunt worden. Daarover berichten we je vervolgens zo snel als mogelijk. Is er ook sprake van afspraken over de begeleiding dan informeren we jou en je mentor hierover. Zie verder bij inschrijving.

Overdracht

Kom je van een vo-school dan kan deze je voordragen voor overdracht  als je:

  • gezakt bent voor de havo of het vwo;
  • wilt ‘herprofileren’, dat wil zeggen een of twee profielvakken wilt wijzen;
  • je havo-diploma hebt behaald en bij het vavo het vwo wilt gaan doen;
  • blijft zitten in 4 havo of 5 vwo dus niet overgaat naar 5 havo of 6 vwo.

Geen overdracht

Overdracht is helaas niet mogelijk van vmbo-tl naar havo.

Vind je opleiding Meld je aan Stel een vraag Download de brochure havoDownload de brochure havoDownload de brochure vwoDownload de brochure vwo