Menu
Actueel

Nieuws en pers

Regio College landelijk beste met opleidingen in handel en ondernemerschap

woensdag 30 januari 2013

Deze week zijn de jaarcijfers bekend gemaakt met prestaties van instellingen voor middelbaar beroepsonderwijs. Deze zijn verschenen in de “Keuzegids MBO-studies 2013”. Opleidingen in het vakgebied handel en ondernemerschap bij het Regio College, waaronder de opleidingen verkoper, verkoopspecialist, manager handel en ondernemer detailhandel komen landelijk als beste uit de bus. Voor opleidingen op het terrein van economie en administratie, waaronder bedrijfs- en financieel administratief medewerker, MHBO economie, secretarieel medewerker, management assistent en juridisch medewerker zakelijke dienstverlening is een vijfde plaats voor het Regio College weggelegd. Landelijk bieden zesendertig instellingen opleidingen in dit vakgebied aan. Van de Regionale Opleidingscentra (ROC’s) die in Noord Holland actief zijn voert het Regio College de ranglijst aan en scoort de onderwijsinstelling boven gemiddeld.


In de “Keuzegids MBO-studies 2013” zijn de gegevens weergegeven van een inventarisatie onder alle mbo-instellingen, waaronder de ROC’s vallen. Het gaat hier om scores per vakgebied. De uitkomsten zijn een optelling van cijfers per opleiding. Bij de interpretatie van resultaten gaat het om een combinatie van twee gegevens. Dit zijn de overgangsgegevens en de mogelijkheid om het gewenste diploma te behalen. Deze zijn afkomstig van de Inspectie van het Onderwijs. De andere bron waarmee de score per vakgebied wordt samengesteld is, de waardering van leerlingen die de opleiding volgen. Studiesuccessen per opleiding staan niet in de gids vermeld.

De “Keuzegids MBO-studies 2013” wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Dit is een zelfstandig en onafhankelijk bureau in Leiden, dat als doel heeft om informatie te verzamelen die kritische (kwaliteits-)vergelijking van opleidingen mogelijk maakt. Dit zowel voor aanstaande studenten als voor opleidingen zelf, die met de uitkomsten een spiegel wordt voorhouden.

Voor meer informatie is de Keuzegids MBO-studies 2013” online te raadplegen door naar: www.keuzegids.nl. te gaan. u treft daar ook andere sectoren aan die zijn onderzocht, zoals: bouw & infra, techniek, ICT, logistiek, uiterlijke verzorging, toerisme en recreatie en zorg & welzijn. Tevens is in de gids het arbeidsmarktperspectief opgenomen van de verschillende sectoren.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk tot 6 meiProefstuderen