Menu
Actueel

Nieuws en pers

Laatste informatie omtrent coronavirus

donderdag 2 april 2020

Update 7 mei:

Gisteravond, 6 mei, vond er weer een persconferentie plaats over de maatregelen rond het Coronavirus. Voor onze studenten verandert er weinig. De online lessen en de geplande examens voor diplomakandidaten gaan gewoon door.   

Examinering start zoals gepland
Ga jij dit jaar diplomeren? Vanaf maandag 11 mei starten, zoals eerder gecommuniceerd, de ingeplande examens van de diplomakandidaten. Waar praktijkexamens niet in de praktijk uitgevoerd kunnen worden, vinden deze examens plaats op school.  Alle voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Je hebt inmiddels alle informatie hierover ontvangen. Mocht dat niet zo zijn, neem dan contact op met je studieloopbaan coach. We wensen je alle succes met je examens.  

Beperkt praktijklessen
Premier Rutte maakte gisteren wel een klein nieuwtje bekend. Vanaf maandag 15 juni mogen we heel beperkt praktijklessen op school geven. Dit zal beperkt zijn, want er mogen niet te veel mensen tegelijkertijd in het gebouw aanwezig zijn. De komende periode onderzoeken we wat hierin de mogelijkheden zijn. Zodra hierover meer bekend is, communiceren wij dat via de DLWo > informatie over corona voor studenten. 

Samen maken we het mogelijk
Omdat vanaf maandag 11 mei zowel studenten als medewerkers naar onze school in Zaandam komen, wijzen we je wederom op de afspraken die dit mogelijk maken. Deze afspraken vind je in het protocol op de DLWo.

Natuurlijk blijft gelden:

  • Heb je verkoudheidsklachten, blijf dan thuis.
  • Was je handen regelmatig.
  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Vermijd drukte.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.

Het mag niet te druk worden in de bussen en treinen. Daarom vragen we je met klem om zoveel mogelijk op de fiets of te voet te komen en op de tijden dat je op school moet zijn.


Update 22 april: 

Maatregelen blijven van kracht
Uit de persconferentie van de minister president op 21 april bleek dat er voorlopig nog niets verandert. We blijven onze studenten op afstand onderwijs geven. Wel kunnen sommige studenten die we daarvoor uitnodigen op school studeren. Al eerder informeerden wij jullie dat we na de meivakantie de examens voor diplomakandidaten weer starten. Het kan zijn dat er ook andere examens plaatsvinden, maar daar krijgen de studenten op tijd bericht over. Ondanks dat er nu niets verandert, kijken we wel alvast vooruit. We onderzoeken hoe we eventueel vanaf 3 juni, nadat een eventuele afschaling van maatregelen bekend zijn gemaakt, het onderwijs binnen de dan geldende richtlijnen van het RIVM weer op school kunnen aanbieden. Maar zover is het nog niet.

Examens Moet jij examen doen, dan nodigen we je daarvoor persoonlijk uit. Om de examens veilig te laten plaatsvinden, hebben we regels opgesteld waar je je aan moet houden. Deze regels vind je op de DLWo. We vragen je deze regels goed te lezen en je eraan te houden als je uitgenodigd bent voor een examen.

We wensen jullie heel veel succes en hou vol. Check regelmatig de dlwo/ informatie over corona voor studenten voor de laatste updates. ​​​​​​


Update 16 april: 

Regio College start examinering examenkandidaten na meivakantie

Ben jij dit schooljaar examenkandidaat van een mbo opleiding, dan geven we jou graag de kans om nog dit jaar je diploma te halen. Daarom starten we bij het Regio College na de meivakantie examens voor deze groep. Hoe we dit aanpakken, hebben we kort voor jou op een rijtje gezet. Voor alle examens op school staat jouw veiligheid en die van jouw omgeving voorop, dus volgen wij de regels van het RIVM. Lees de instructies op de DLWO of vraag aan je loopbaancoach.


Update 1 april, 16.30 uur

School gesloten tot en met 5 mei, er wordt online lesgegeven

Zoals door het kabinet besloten zijn er geen lessen op alle locaties van het Regio College tot en met 5 mei. De online lessen gaan gewoon door! Net zoals de afgelopen 2 weken worden er steeds meer lessen online aangeboden. De komende periode wordt dit steeds verder uitgebreid. Medewerkers en studenten houden we via de interne nieuwsbronnen (DLWO) en de mail dagelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wat betekent dit voor de examens?
Het Regio College heeft besloten tot en met 5 mei geen examens op onze onderwijslocaties af te nemen. Examens die plaatsvinden op BPV-locaties kunnen, voor zover mogelijk, wel plaatsvinden. Natuurlijk gebeurt dit alleen wanneer deze te organiseren zijn binnen de richtlijnen van het RIVM. Momenteel onderzoeken wij of er alternatieve mogelijkheden zijn voor examinering. We hebben daarbij speciaal aandacht voor de studenten die onder normale omstandigheden eind dit schooljaar hun diploma zouden halen. In uitzonderlijke situaties zou een examen op school kunnen worden afgenomen, maar daar is nog niets over besloten. We informeren onze studenten hierover via mail en nieuwsberichten op de DLWO.  

Diplomering
Het Regio College doet haar uiterste best om diplomeringen die dit jaar gepland staan mogelijk te maken. Momenteel werken we hard aan het voorbereiden van inhaalprogramma’s die studenten zelfs nog kunnen doen als de vervolgopleiding in het mbo of hbo al gestart is. Zodra hierover meer bekend is, informeren wij de studenten via de eerder genoemde kanalen.   

Wat betekent dit voor je stage/BPV?
Alle stages gaan door tenzij het BPV-bedrijf andere regels hanteert. Indien het BPV-bedrijf de stageplek niet langer aan kan bieden vanwege de maatregelen rond corona, dan maken we hier met de student en het BPV-bedrijf individuele afspraken over.

Communicatie          
Studenten, ouders en medewerkers worden via de mail, DLWO en www.regiocollege.nl geïnformeerd over de maatregelen die het Regio College neemt in het kader van het coronavirus. Op de website plaatsen we nieuwsupdates en relevante links. Wil je meer weten, check dan eerst onze vragen & antwoordenlijst. Mocht dat geen uitsluitsel bieden, neem dan contact op via corona@regiocollege.nl.


 

Studiekeuze informatie evenementen gaan niet door

Vanwege de landelijke richtlijnen hebben wij besloten dat onze informatiebijeenkomsten dit schooljaar niet doorgaan. Wij zijn nog aan het kijken naar alternatieven. Sta jij op het punt een keuze te maken, maar heb je nog vragen? Check onze hulp bij studiekeuze. Wij helpen je graag.
Heb je je al aangemeld bij ons? Je ontvangt alle informatie over jouw persoonlijke online of telefonische kennismakingsgesprek per e-mail. 
Momenteel ontwikkelen wij alternatieven, in het bijzonder voor alle leerlingen die nog een keuze voor een mbo-opleiding moeten maken. Houd onze website en socials in de gaten voor ons studiekeuzeaanbod.


 

Update 24 maart 2020, 16.00 uur

EXAMENS

Het Regio College heeft besloten vanaf woensdag 25 maart 2020 tot en met 3 mei geen fysieke examens meer op onze onderwijslocaties af te nemen. Examens die plaatsvinden op BPV-locaties kunnen, voor zover mogelijk, wel plaatsvinden. Natuurlijk gebeurt dit alleen wanneer deze te organiseren zijn binnen de richtlijnen van het RIVM. Examens die online kunnen worden afgenomen gaan gewoon door. De online onderwijsactiviteiten gaan uiteraard ook gewoon door en krijgen de komende weken nog verdere vorm.

Wat is de reden van dit besluit?
De aangescherpte maatregelen vanuit de regering rondom het coronavirus hebben er toe geleid dat het Regio College heeft besloten alle fysieke examens op onze onderwijslocaties tot en met 3 mei te cancelen. Samen met alle roc’s in Noord-Holland gaan wij hiermee verder dan het besluit van de regering om schoolexamens voor het mbo tot en met 6 april uit te stellen. Het Regio College vindt deze beslissing op dit moment de beste oplossing voor de gezondheid van onze studenten en de mensen in de omgeving van de studenten.  

Dit jaar diplomeren?
Ga jij dit jaar diplomeren? Het Regio College doet haar uiterste best om dit voor jou mogelijk te maken. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het voorbereiden van inhaalprogramma’s die je zelfs nog kunt doen als je je vervolgopleiding in het mbo of hbo al gestart bent. Zodra hierover meer bekend is, informeren wij de studenten.   

Examinering mogelijk maken
De komende periode onderzoekt het Regio College hoe de mbo-examinering de komende maanden wel mogelijk gemaakt kan worden. Daarbij blijven de richtlijnen van het RIVM-uitgangspunt, want veiligheid staat voorop. Houd je mail, de dlwo en onze website www.regiocollege.nl daarom goed in de gaten voor de laatste berichten. 

Vavo
Ben jij een vavo student? Per mail ontvang je een apart bericht over de vavo examinering.

Vragen
Heb je vragen over dit bericht, neem dan contact op met je studieloopbaanbegeleider.


Update 20 maart 2020, 13.00 uur

Aanmelddatum inschrijven nieuwe opleiding verlengd tot 1 mei.
Je hebt iets langer de tijd om een opleiding voor volgend schooljaar te kiezen! De aanmelddatum voor het aanmelden bij het mbo is verlengd tot 1 mei.

Weet jij al welke opleiding je wilt doen?

Meld je dan vóór 1 mei aan via deze aanmeldlink.

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of heb je nog vragen, bekijk hier hoe wij je kunnen helpen bij je studiekeuze. Wil je je zo snel mogelijk aanmelden (bv i.v.m. numerus fixus), maar had je eerst nog de open avond willen bezoeken? Ons advies is om je alvast aan te melden voor de opleiding van je keuze. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismaking.


Update 16 maart 2020, 18.00 uur

Kluisjes
Vanaf woensdag 18 maart kunnen studenten in Zaandam en Purmerend tussen 8.00 en 17.00 uur op school komen om hun kluis leeg te halen. Hiervoor melden zij zich eerst bij de receptie. In Purmerend worden de spullen door de conciërge uit het kluisje gehaald.  

Ziekmelden (update 15 april)
Nu de school dicht blijft tot 4 mei en we onderwijs op afstand organiseren gelden de volgende spelregels: je neemt deel aan het door het onderwijs georganiseerde onderwijs en als je ziek bent meld je je ziek op de gebruikelijke wijze. Je bent bereikbaar voor je loopbaancoach. Maken wij ons zorgen maken over je (on) bereikbaarheid dan melden wij je afwezigheid bij de gemeente.

Wil je meer weten, check dan eerst onze vragen & antwoordenlijst. Mocht dat geen uitsluitsel bieden, neem dan contact op via corona@regiocollege.nl


Update 15 maart 2020, 19.00 uur

Geen lessen op alle locaties Regio College
Er is besloten dat vanaf morgen 16 maart 2020 de lessen op alle locaties (in Zaandam, Purmerend, Koog aan de Zaan, Edam en Heerhugowaard) van het Regio College niet door gaan. Vooralsnog geldt deze regeling tot en met 6 april 2020. We streven er naar om de lessen zoveel mogelijk op een alternatieve manier door te laten gaan. Studenten kunnen contact opnemen met de slb'r voor meer informatie.

Examens
Alle examens gaan zoveel mogelijk door, indien nodig in aangepaste vorm, bijvoorbeeld door grote groepen in tweeën te splitsen als dat nodig is. De examens die stonden gepland voor maandag 16 en dinsdag 17 maart gaan niet door. Indien nodig informeren we je apart over je examens. Er volgt ook nog nadere informatie over het inleveren van examens bij het examenbureau.

Wil je meer weten, check dan eerst onze vragen & antwoordenlijst. Mocht dat geen uitsluitsel bieden, neem dan contact op via corona@regiocollege.nl.


Update 15 maart 2020, 16.00 uur

Zojuist is bekend geworden dat ook de lessen op onze overige twee locaties in Zaandam op de Jufferstraat (bij Bouwmensen) en het Jonkerplantsoen (bij FPTC ) en de lessen op onze locatie in Heerhugowaard (bij SPG) niet door gaan. Studenten kunnen contact opnemen met de slb'r voor meer informatie.


Update 15 maart 2020, 12.00 uur


Regio College stopt lessen in Zaandam-Cypressehout, Koog a/d Zaan en Purmerend, onderwijs gaat wel door

Het directieteam heeft besloten vanaf maandag 16 maart 2020 tot vooralsnog 1 april alle lessen op de Regio College locaties in Zaandam-Cypressehout, Koog aan de Zaan en Purmerend  te stoppen. Het onderwijs zal waar mogelijk op een alternatieve manier aangeboden worden. We gaan in overleg met de samenwerkingspartners van de overige locaties of ook daar de lessen stoppen. Gezien alle onrust en onzekerheid rond het coronavirus, is dit voor onze studenten, onze medewerkers en onze partners op dit moment de beste oplossing. Nieuwe berichtgeving vanuit het overleg tussen ministerie van onderwijs cultuur en wetenschap en de mbo raad, kan later vandaag leiden tot aangepaste maatregelen. Studenten, ouders en medewerkers houden wij rechtstreeks op de hoogte. Daarnaast plaatsen we informatie updates, op onze website.

Onderwijs gaat door 
Het onderwijs zal waar mogelijk op een alternatieve manier aangeboden worden. We nemen de komende week de tijd om onze onderwijsteams gelegenheid te geven het onderwijs op afstand aan te kunnen bieden. Binnen enkele dagen horen alle studenten hoe het onderwijs de komende weken voor hen is ingericht en wanneer dit start. De locaties aan de Cypressehout en in Purmerend blijven vooralsnog tot 1 april open voor werkzaamheden die niet thuis, maar in de schoolgebouwen moeten plaatsvinden.

Deze maatregel heeft consequenties voor veel van onze onderwijsactiviteiten. Hieronder de belangrijkste op een rij:

-          Examens: 
alle examens gaan zoveel mogelijk door, indien nodig in aangepaste vorm. Studenten ontvangen daarover nader bericht.

-          Diplomeringsbijeenkomsten: 
alle diplomeringsbijeenkomsten stellen wij in ieder geval uit tot 1 april. Het is voor studenten mogelijk om op afspraak hun diploma op te halen.

-          BPV: 
alle stages gaan door, tenzij BPV- bedrijven andere regels hanteren.

-          De Talentscan (AMN test): 
de aspirant student kan deze digitale scan thuis maken. Na afronding wordt het resultaat telefonisch of tijdens een persoonlijk gesprek bij het Regio College besproken. 

-          Kennismaking: 
de kennismakingsbijeenkomsten met nieuwe studenten gaan niet door. We gaan onderzoeken hoe we de kennismaking op een andere manier kunnen regelen. .

Communicatie          
Studenten, ouders en medewerkers worden via de mail, DLWo en de website geïnformeerd over de maatregelen die het Regio College neemt in het kader van het coronavirus. Op de website plaatsen we nieuwsupdates en relevante links. Wil je meer weten, check dan eerst onze vragen & antwoordenlijst. Mocht dat geen uitsluitsel bieden, neem dan contact op via corona@regiocollege.nl.


12 maart 2020, 18.00 uur

Omdat wij meer vragen krijgen over hoe het Regio College omgaat met het coronavirus en omdat het kabinet aanvullende maatregelen heeft afgekondigd, willen wij je graag informeren hoe wij als school hiermee omgaan. Tot op heden zijn er geen medewerkers of studenten van het Regio College positief getest op corona. Andere berichten of geruchten hierover zijn feitelijk onjuist.

Op basis van het kabinetsbeleid en de adviezen van het RIVM nemen we een aantal aanvullende maatregelen:
-          Blijf thuis bij neusverkoudheid, keelpijn, luchtwegklachten of koorts;
-          Mensen met weinig weerstand maken zelf een afweging te werken vanuit huis; 
-          De schoollocaties blijven open;
-          Lessen gaan door; 
-          Stages gaan door, tenzij het stagebedrijf anders besluit;
-          De informatieavond van 18 maart a.s. gaat niet door; 
-          De catering blijft open, het aantal zitplaatsen in de kantine C99 wordt gehalveerd. Dit betekent dat er tijdelijk ook in de gangen en het lokaal gegeten mag worden. 

Wij houden de ontwikkelingen scherp in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM, het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Buitenlandse Zaken nauwgezet.

Team Dagelijks heeft een team binnen het Regio College overleg om de situatie rond corona te bespreken. Dit team staat in nauw contact met de regionale GGD ’s. In het dagelijks overleg worden de laatste landelijke en regionale ontwikkelingen en de situatie op het Regio College besproken. Op deze wijze is dit team altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en passen indien nodig maatregelen aan.

Communicatie Belangrijke ontwikkelingen en wijzigingen op de huidige maatregelen communiceren wij via de website. Wil je meer weten, check dan eerst onze vragen & antwoordenlijst. Mocht dat geen uitsluitsel bieden, neem dan contact op via corona@regiocollege.nl

 

 

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen