Menu
Studeren aan het Regio College

Werken in de Jeugdzorg

 

Lotte van Blokland Pedagogisch medewerker jeugdzorg bij SBO Sjalom


Lotte van Blokland, 19 jaar, is tweedejaars Pedagogisch medewerker jeugdzorg bij het Regio College in Zaandam. Zij loopt stage bij SBO Sjalom, een school voor speciaal basis onderwijs. Lotte: “Ik loop stage in groep 8. Het zijn kleine klassen met 12 kinderen die heel veel begeleiding nodig hebben. Door deze stage doe ik veel ervaring op die ik straks kan gebruiken. Ik wil namelijk hierna de Pabo gaan doen.”

“We begeleiden de kinderen heel intensief”, aldus Lotte. “Ik werk veel apart met de kinderen. Gelukkig is er nog een stagiaire zodat we veel samen kunnen doen.” Lotte koos voor de richting jeugdzorg omdat ze het leuk vindt om kinderen met problemen zover te krijgen dat je verbetering ziet. Inmiddels heeft Lotte het gevoel dat ze echt gegroeid is in haar stage. “Bijvoorbeeld als je pleinwacht hebt. Als er iets gebeurt op het schoolplein moet je het durven om die kinderen direct aan te pakken. Dat gaat me nu goed af. Ik sta er nu echt als ‘juf’.”

Lotte vindt dat ze veel leert in haar stage. “Je leert in praktijk zoveel meer dan in theorie. Het dóen, daar leer ik het meeste van. Ik ben ook erg blij met mijn stage begeleidster en het team bij Sjalom. Daarnaast zijn er gesprekken met mijn begeleider bij het Regio College waarbij de gemaakte opdrachten worden besproken. Op school doen we bijvoorbeeld rollenspelen, of geven we presentaties, maar sommige dingen kun je gewoon niet op school leren.

Deze ervaring heeft haar ook geleerd dat ze uiteindelijk in het regulier onderwijs wil gaan werken. Lotte: “Ik voel me hier soms wel een beetje politieagent. Ik wil gewoon echt lesgeven. Ook wil ik graag aan een wat jongere groep lesgeven.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Kom proefstuderenKom proefstuderen