Roos Nijhout over de opleiding Medewerker evenementenorganisatie (BOL, niveau 4)

Roos Nijhout over de opleiding Medewerker evenementenorganisatie (BOL, niveau 4):

“Ik wilde graag naar het Regio College, omdat ik school dan goed kan combineren met mijn sport:  volleybal. Omdat ik niet wist welke opleiding ik wilde volgen, heb ik op de website gekeken welke opleidingen er waren. De opleiding Medewerker evenementenorganisatie leek mij erg leuk, daarom heb ik mij hiervoor aangemeld.

 De school is heel gezellig, vind ik. De grootte valt me erg mee. Je weet heel snel waar alles zit, want de opleiding gebruikt steeds dezelfde vleugel en lokalen. Het eerste jaar van deze opleiding volg je de brede opleiding Medewerker marketing en communicatie en daarna twee jaar de opleiding Medewerker evenementenorganisatie. In die laatste twee jaar blijf je de hoofdvakken samen volgen met de studenten Marketing en communicatie. Dat zijn de vakken Nederlands, Engels, Duits, rekenen, media, recht, loopbaancoach, financiële vakken en vrijwilligerswerk.

Bij de opleiding  Medewerker evenementenorganisatie krijg je de theorie over  een evenement organiseren en ga je dit ook zelf doen. Er is ook aandacht voor veiligheid. Vooral een eigen evenement opzetten vind ik erg leuk. Wij  hebben als groep een lunch en spelletjesmiddag georganiseerd in een verzorgingshuis. Dit was echt leuk! Ook omdat het een hele andere doelgroep is waar je je dan in moet verdiepen.

Mijn stage heb ik in het eerste en tweede leerjaar gelopen bij Number1. Dat is een cateringbedrijf voor op festivals, beurzen en evenementen. In het eerste en tweede leerjaar loop je gedurende veertig weken stage. In het eerste leerjaar loop je de laatste twee periodes stage. Na de eerste twintig weken heb je zomer vakantie en na de zomer vakantie loop je weer twintig weken stage. Dat zijn dan de eerste twee periodes van leerjaar twee.

Bij Number1 zat ik op kantoor en hielp ik bij de back office en administratie. Ik heb een hele leuke tijd gehad bij Number1.

In het laatste jaar loop je gedurende twintig weken stage. Je laatste stage periode is ook je examenstage. Hiermee rond je de opleiding af. Mijn laatste stage loop ik bij Amsterdam Nightlife.

Ik vind het een brede opleiding met veel algemene basiskennis. Je moet wel doorzettingsvermogen hebben, zelfstandig en samen kunnen werken, goed kunnen organiseren en plannen.“