Docent aardrijkskunde

0,4-0,5 fte, vavo, Zaandam

Salaris docent LB, max. € 5.078,- of senior docent LC, max. € 5.740,- bruto per maand bij een volledig dienstverband

Je werk

Als docent aardrijkskunde bij ons vavo ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van aansprekende lessen met aandacht voor niveauverschillen. Vavo-studenten willen over het algemeen in één jaar tijd een diploma of een aantal deelcertificaten behalen op havo- en/of vwo-niveau. Je verzorgt compacte lessen en bent verantwoordelijk voor het, in samenspraak met je evenknie op de vestiging in Alkmaar, ontwikkelen van schoolexamens. Je begeleidt studenten als vakdocent en bij voorkeur ook als mentor. Als mentor ben je hun steunpilaar als dat nodig is en help je hen waar nodig. Daarbij is het ontwikkelen van zelfredzaamheid een belangrijk doel van je begeleiding. Een deel van je studenten begeleid je bij het maken van hun profielwerkstuk. Ter ondersteuning van je lessen is op onze school een toa aangesteld.

Over het team

Het team vavo (circa 25 fte) verzorgt examengericht onderwijs voor jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot ongeveer 23 jaar die zijn uitgestroomd uit het reguliere voortgezet onderwijs. Onze vavo-studenten beogen bij het vavo alsnog een diploma of deelcertificaten te halen (havo 4/5 en vwo). Kleinschaligheid, nabijheid en maatwerk zijn kernwoorden voor ons team.

Wij zoeken

Je beschikt bij voorkeur over een 1e graads bevoegdheid aardrijkskunde. Je weet alles van het vak in relatie tot de exameneisen. Je bent pedagogisch-didactisch sterk en kunt omgaan met verschillende kennis- en vaardigheidsniveaus in een groep. Je hebt ervaring met het ontwikkelen en beoordelen van school- en centrale examens. Je bent punctueel als het gaat om organisatorische en administratieve processen in het strakke examenjaar. Het is mogelijk om de lessen aardrijkskunde te combineren met het vak natuur, leven en techniek. Ten slotte ben je een teamspeler, werk je kwaliteit- en resultaatgericht en beschik je over gevoel voor humor, aanpassings- en doorzettingsvermogen.

Wij bieden

  • Wij bieden je een uitdagende functie bij een professionele organisatie en een betrokken team van collega's.
  • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van één jaar met zicht op verlenging voor vast.
  • Inschaling is afhankelijk van de relevante kennis en ervaring die je meebrengt en is conform de cao mbo in schaal LB (als docent maximaal € 5.078,-) of in schaal LC (als seniordocent maximaal € 5.740,-). Afhankelijk van de deskundigheid en ervaring is een arbeidsmarkttoelage naar schaal LD bespreekbaar.
  • Daarnaast kun je profiteren van een ruime verlofregeling, collectiviteitskorting ziektekostenverzekering, fietsplan, ruime mogelijkheden tot scholing, 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.

Over ons

Regio College en Horizon College gaan in schooljaar 2024-2025 samen verder als Talland College. Sinds 1 januari 2024 zijn we één stichting. Word je aangenomen, dan kom je in dienst van deze nieuwe stichting.

We zijn een onderwijsinstelling waar vernieuwend onderwijs wordt gemaakt met ruim 1.800 medewerkers voor meer dan 17.000 studenten. Op onze locaties in Noord-Holland, Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Zaanstad, verzorgen we meer dan 200 mbo-opleidingen. Hierin werken we nauw samen met organisaties en het bedrijfsleven. Ons college staat midden in de samenleving. Onze studenten en medewerkers hebben een diverse achtergrond met ieder eigen unieke talenten. De verschillen in mensen helpen ons nog beter onderwijs te geven. Bij ons krijg je het vertrouwen om te werken vanuit je expertise in samenwerking met elkaar.

Informatie en solliciteren

Voor informatie kun je je richten tot Nicolien de Klerk, teammanager vavo Zaandam (06-40835552), email n.deklerk@talland.nl. Herken je jezelf in het geschetste profiel mail dan zo snel mogelijk je sollicitatie naar secretariaatscholen@talland.nl.