Menu
Over het Regio College

Studentenraad

Sinds 2012 worden studenten bij het Regio College vertegenwoordigd door een Studentenraad, bestaande uit studenten van diverse afdelingen.

Waar houdt de Studentenraad zich mee bezig?

Als Studentenraad komen wij op voor de belangen van de studenten. Binnen het Regio College worden er belangrijke keuzes gemaakt, waar iedere student direct of indirect iets mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan: catering, het aantal lesuren, de bouw van een nieuwe gymzaal et cetera. Bij al deze beslissingen is het belangrijk dat de studenten worden gehoord. Dat is in het belang van de studenten, maar ook van het hele Regio College.

Verkiezingen

Ieder schooljaar zijn er verkiezingen voor de Studentenraad. Uit iedere onderwijsafdeling worden er studenten gekozen. Zij vertegenwoordigen hun achterban in de raad. Sommige leden hebben een speciale taak, zoals voorzitter, notulist of PR-medewerker.  

Hoe is het om in de Studentenraad te zitten?

Als je in de Studentenraad zit, denk je mee over belangrijke zaken voor jou en jouw medestudenten. Bovendien doe je veel ervaring op met dingen waar je later in je loopbaan ook wat aan hebt, zoals jezelf presenteren, vergaderen of discussiëren over een belangrijk onderwerp. Natuurlijk moet je ook rekening houden met extra tijd naast je normale schoolwerk.

Heb je vragen? Dan kun je contact met ons opnemen via de volgende wegen:

  • door ons een mail te sturen: studentenraad@regiocollege.nl;
  • door te bellen naar (075) 681 97 42;
  • door een brief naar ons te sturen (Cypressehout 99, 1507 EK Zaandam, t.a.v. Studentenraad).
Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Brochure downloaden?Brochure downloaden?