StartUp!

Zaandam - Startup - Hoofdfilm

StartUp! programma
Wil jij leren ondernemen? Droom jij ervan om je eigen bedrijf te beginnen? Denk jij in kansen, ben je een aanpakker en wil je leren om jouw ideeën om te zetten in realiteit? Dan is het StartUp! programma iets voor jou. StartUp! biedt studenten de kans om alle kneepjes van het ondernemersvak in de praktijk te leren. Met een reeks workshops en begeleiding van ervaren ondernemers en docenten bouw je aan jouw eigen onderneming en doe je ondernemende vaardigheden op waar je de rest van je leven van profiteert.

Wij bieden
Een trainingsprogramma’s boordevol praktische handvaten, persoonlijke coaching voor het opzetten van jouw bedrijf en om te groeien als ondernemer, inspirerende gastsprekers, nieuwe netwerken en plezier. Je volgt trainingen samen met een groep gedreven studenten die investeren in het opzetten van hun bedrijf en in hun toekomst.

Programma-ingrediënten 

   • Inspiratie van ondernemers en ondernemingen uit de praktijk.
   • Tools om direct mee aan de slag te gaan.
   • Workshop en masterclasses gegeven door interne en externe experts.
   • Challenges die je uitdagen het geleerde in de praktijk te brengen.
   • Praktijkervaring door met echte klanten, gebruikers en medestudenten ideeën te ontwikkelen en te testen.

Het programma
Alle workshops zijn praktijkgericht. Je leert in de 3 modules jouw ideeën vorm te geven en om te zetten tot een concreet plan. Aan het eind heb je gewerkt aan jouw onderneming, heb jij alle basiskennis om een onderneming te kunnen starten, of als ondernemend professional aan de slag te gaan bij een werkgever of start-up.  

Module 1        Inspiratie
Je doet inspiratie op om een idee voor een onderneming te vormen of jouw idee te verbeteren. Inspiratie haal je op door al direct met experts, potentiële klanten en partners in gesprek te gaan met een eerste minimale versie van het idee.

Module 2        Ideevorming
Tijdens deze module ga je het idee en het businessmodel echt uitwerken. Je leert testen of het idee uitvoerbaar en financieel haalbaar is.

Module 3        Uitvoering
Dit is de module waarin je gaat bouwen aan de uitvoering. Hoe ga je bijvoorbeeld de marketing opzetten, de juiste mensen betrekken en verkopen?

Praktisch

   • 2-daagse kick-off (data volgen nog) (i.o.m. je opleiding wordt je vrij geroosterd)
   • Daarna iedere dinsdagmiddag een workshop, met uitzondering van de examenweken en schoolvakanties
   • 15.30 inloop met een broodje
   • Workshop van 16.00 – 18.00uur
   • Slotevent op in mei 2021

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst
Bedrijven die niet omkijken naar de gevolgen van hun werk voor mens en aarde behoren steeds meer tot het verleden. Dit programma kijken we hoe je als ondernemer een positieve bijdrage kan leveren en welke kansen dit biedt. Je leert winst creëren voor jezelf, het bedrijf én de samenleving.

Wat verwachten we van jou:
StartUp! is een 9-maanden programma t.w.v. € 10.000,- per deelnemer. En het mooie is, jij betaalt niets.

Daar vragen we wel een investering voor terug; jouw tijd en inzet. Je besteedt 6 à 8 uur per week aan het programma. Drie uur per week op de dinsdagmiddag en de overige uren om aan jouw onderneming te werken en voor de coaching. Buiten de workshops deel je jouw tijd zelf in, met je coach. Tijdens en rond de workshops verwachten we dat je actief meedoet en het geleerde in de praktijk toepast.

Voor wie is het?
StartUp! is niet voor iedereen. Het is een extra scholingsprogramma voor studenten die een eigen bedrijf willen opzetten of een baan willen waarin je mag ondernemen. Steeds meer werkgevers zoeken ondernemende mensen. Zelf een onderneming bouwen is in beide gevallen de beste leerschool. Je komt in aanmerking als je voldoet aan de volgende criteria:

   • Jij bent ambitieus en hebt lef
   • Je reguliere opleiding is goed op orde en jouw loopbaancoach of mentor zegt dat jouw studiehouding dik OK is. Het maakt niet uit welke opleiding je volgt.
   • Jij haalt graag het beste uit jezelf en maakt af waar je aan begint.
   • Je hebt al een idee voor een onderneming of staat open om met onze hulp snel tot een ondernemersidee te komen.

Verder is jouw motivatie om mee te doen de belangrijkste selectiecriterium. Herken je jezelf hierin? Dan ben jij de perfecte kanshebber om aangenomen te worden. Meld je aan voor de informatiebijeenkomst om meer te horen over het programma en het selectieproces.

Meld je nu aan, druk op de rode button! 

  

StartUp!