Oriëntatietraject techniek

Techniek student mbo leunt over werkbank

Je wilt graag een technische opleiding volgen op het mbo, maar weet je nog niet zeker welke opleiding het beste bij je past. Je vraagt je af: welke techniekopleiding past bij mij? Wil je je eerst goed oriënteren voordat je je keuze maakt? Dan is Oriëntatietraject techniek iets voor jou.

Wat is Oriëntatietraject techniek?

Tijdens het traject ga je op onderzoek uit. Waar liggen je interesses? Welke skills heb je al en welke skills zijn handig om te ontwikkelen? Je gaat langs bij de verschillende technische opleidingen die het Regio College aanbiedt, je gaat werken aan projecten en op bezoek bij bedrijven. Zo maak je kennis met de verschillende opleidingen waar je interesse in hebt en vind je de opleiding die bij je past. Tijdens de oriëntatie krijg je begeleiding van een vaste coach. Ook werk je aan de vakken Nederlands, rekenen, burgerschap en krijg je keuzedelen.

In het kort:

Je doorloopt een oriëntatie binnen de verschillende techniek opleidingen. Je krijgt een coach die je tijdens de hele oriëntatie intensief begeleidt. Zo is het makkelijker om een goede keuze te maken voor een techniek opleiding op het Regio College.

Hoe lang duurt het het traject?

De oriëntatie is zo opgezet dat we je een op maattraject kunnen aanbieden. Hoe lang de oriëntatie duurt hangt ook af van je intake en de interesses die je hebt. De oriëntatie duurt maximaal een jaar. In deze periode bouw je (zelf)kennis en vaardigheden op om de volgende stap te zetten: de keuze voor een techniekopleiding.

Intake

Om erachter te komen of Oriëntatietraject techniek iets voor jou is, plannen we een intakegesprek in.

Kosten

De exacte kosten zijn nog niet bekend. Tijdens de intakeprocedure hoor je meer over de kosten.

Vragen/aanmelden

Wil je meer weten over Oriëntatietraject techniek, dan kun je contact opnemen met het Servicecentrum van het Regio College, 075-6819001.

Let op! Wil jij je aanmelden voor deze opleiding? Kies dan in het aanmeldingsformulier bij “Gewenste opleiding” voor de opleiding: ICT Support - Brede oriëntatie techniek opleidingen, niveau 2.