Voeger

BBL, niveau 2

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Diplomabonus & vergoeding leermiddelen en examineringsproducten

Studenten die werken volgens de CAO Bouw en Infra en in de periode tussen 1 september 2021 en 1 september 2023 hun diploma bbl 2, 3 en/of 4 halen, ontvangen een diplomabonus ter hoogte van € 2.500 bruto. De leermiddelen en examineringsproducten worden gedurende de leerjaren 2021-2022 en 2022-2023 100% vergoed voor studenten bbl 2, 3 en 4.

Werken in de bouw is iets om trots op te zijn. Het werk dat je maakt blijft vele jaren bestaan en de samenleving maakt daar dankbaar gebruik van. Nieuwbouw, renovatie, onderhoud en restauratie, in de bouw kun je alle kanten op. Kies je voor een baan als voeger dan ben je verzekerd van afwisselend werk met vele uitdagingen, loopbaanmogelijkheden en een goed salaris.

Hoe ziet de opleiding tot voeger eruit? 

Tijdens de opleiding tot voeger leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om na het afronden aan de slag te gaan in de bouw. Tijdens je opleiding leer je:

  • metselwerk te beoordelen;
  • oneffenheden weg te werken;
  • voegwerk aan te brengen (nieuwbouw) en oude voegen te verwijderen (renovatie);
  • oud en nieuw metselwerk te repareren;

Waar ga je werken? 

Je kunt aan de slag bij metsel- en voegbedrijven.

BBL-opleiding 

Bij een BBL-opleiding werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf (metsel- of voegbedrijf) en ga je één dag per week naar school bij het Regio College. Zoek je nog een leerbedrijf waar je kunt werken? Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.volandis.nl of www.stagemarkt.nl.

Vervolgopleiding voeger 

Na de opleiding tot voeger niveau 2 kun je doorleren met een bouwopleiding op niveau 3, bijvoorbeeld allround metselaar niveau 3 (BBL).

Praktische informatie 

Toelatingseisen 

  • vmbo-diploma bl met wiskunde of natuur- en scheikunde 1;
  • diploma assistent bouw en infra of een vergelijkbaar entree diploma op niveau 1.

Startdatum 

De instroom bij BBL-opleidingen in de bouw is flexibel. Dat betekent dat je op elk gewenst moment met je opleiding kunt beginnen.

Duur opleiding  

Maximaal 2 jaar.

Locatie 

Zaandam en Edam.

Kosten opleiding 

  • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde cursusgeld (BBL);
  • opleidingsgebonden leermiddelen ± € 240,-;
  • ontwikkelings- en examenkosten ± € 80,-;
  • kopieerkosten ± € 30,-.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Open dag voeger 

Heb je interesse in de opleiding tot voeger, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen van de bouwopleidingen en meld je aan.

Wat je wellicht ook interessant vindt