Menu
Mbo-opleidingen

Vakman fundering

BBL, niveau 2

Vanaf september 2021 bieden wij in samenwerking met Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken (NVAF) deze opleiding aan.

Durf je risico’s te nemen maar wel op een veilige manier? Houd je van groot materieel, sleutelen en afwisseling in je werkzaamheden en locaties? En werk je graag buiten? Dan is de opleiding Vakman fundering iets voor jou!

Deze praktijkgerichte opleiding bereid je voor op een mooie baan in de funderingsbranche. Waar je baas je het vertrouwen geeft om in teamverband een klus te klaren. Waar je onmisbaar bent voor je team en je de basis legt voor o.a. woningen, ziekenhuizen, stations en bedrijfsgebouwen. Niets is zo belangrijk als een goede fundering!

Als vakman fundering:

• Werk je op de bouwplaats en/of werkplaats bij een erkend funderingsbedrijf;
• assisteer je de machinist;
• help je bij het opbouwen, demonteren en het op transport stellen van het funderingsmaterieel;
• assisteert je mede bij het onderhouden en het keuren van het materieel;
• voer je funderingswerkzaamheden uit.

Waar werk je?

Je werkt tijdens je opleiding en na het behalen van je diploma, bij gespecialiseerde funderingsbedrijven die funderingen maken, damwanden aanbrengen en werken aan funderingsherstel van bestaande gebouwen.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Je werkt drie of vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf in de infra en je gaat acht uur per week naar school bij het Regio College. Ben je ouder dan 23 jaar of in het bezit van een startkwalificatie, dan kun je ook 's avonds naar school. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.volandis.nl of www.stagemarkt.nl.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Als aankomend vakman leer je bij ons hoe jouw toekomstige baan er in de praktijk uitziet en ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je straks in je werk nodig hebt.

Verder leren?

Na deze opleiding kun je ervoor kiezen om een niveau 3 infraopleiding te gaan volgen, bijvoorbeeld de opleiding Machinist hijswerk (funderingsmachine).

Toelatingseisen

  • vmbo-diploma bl;
  • diploma Assistent bouw en infra niveau 1 of een vergelijkbaar entreediploma op niveau 1.

Startdatum

Vanaf september 2021 bieden wij in samenwerking met NVAF deze opleiding aan.

Duur

1,5 - 2 jaar

Plaats

Heerhugowaard

Opleidingskosten:

  • Vanaf 18 jaar betaal je cursusgeld (BBL). Dit is wettelijk verplicht.
  • De kosten voor practicum/praktijklessen (materialen, inhuur externen) zijn 1100,-. Stem deze af met je werkgever.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 250,-.
  • De vrijwillige bijdrage is € 25.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Brochure downloadenBrochure downloaden Veel kans op werk!Veel kans op werk!