Menu
Mbo-opleidingen

Turboroute economie

BOL, niveau 4

  • Met de opleiding MHBO marketing en communicatie kun je snel door naar het hbo.

Zit je in het derde jaar van het vmbo (sector economie) en heb je interesse in een economische vervolgopleiding? Wil je sneller je mbo-opleiding afronden (een traject van twee jaar is mogelijk) en daarna door naar het hbo? Begin je carrière dan al op het vmbo en meld je aan voor de turboroute!

Lessen in het laatste jaar van het vmbo

Kies je voor de turboroute, dan volg je een dagdeel per week onderdelen uit het lesprogramma van de eerste klas van het mbo. Je kunt de turboroute volgen als je in de vierde klas van het vmbo zit. Na dat jaar kun je meteen instromen in de opleiding MHBO marketing en communicatie. Deze duurt drie jaar, maar als je goed presteert is het mogelijk een versneld traject te volgen van twee jaar. Daarna kun je doorstromen naar het hbo.

Hoe ziet de turboroute eruit?

De turboroute is ontwikkeld door het Regio College in samenwerking met de vmbo-scholen uit de Zaanstreek en bestaat al veertien jaar. De turboroute wordt gegeven op het Saenredam College te Zaandijk. De nadruk ligt op projectmatig en zelfstandig werken. Dit betekent dat je iedere week werkt aan een project onder begeleiding van een projectcoach van het Regio College. Na ieder project krijg je feedback op je prestaties. In een persoonlijk verslag geef je aan wat je werkpunten zijn in het volgende project. Je wordt dus niet beoordeeld op je feitenkennis, maar op de vooruitgang die je tijdens het project hebt geboekt.

Daarnaast volg je beroepenoriëntatie. Dit betekent dat je wordt gestimuleerd om na te denken over het beroep dat je wilt gaan uitoefenen en de vervolgopleiding die je hiervoor nodig hebt.

Verder leren?

Als je de turboroute succesvol afrondt, kun je instromen in het eerste leerjaar van de opleiding MHBO marketing en communicatie niveau 4. Na afronding van je mhbo-opleiding ben je uitstekend voorbereid op je vervolgstudie aan het hbo.

Toelatingseisen

Je volgt de kaderberoepsgerichte (kl), theoretische (tl) of gemengde leerweg (gl), profiel Economie en ondernemen. 

Startdatum

Augustus

Duur

Van september tot februari één dagdeel per week. Doordat je in het laatste jaar van het vmbo al extra lessen volgt, duurt je aansluitende mhbo-opleiding slechts twee jaar.

Plaats

Zaandam

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer A. Keur, akeur@regiocollege.nl. Meld je aan vóór 1 april 2018.
Ook tijdens de open avonden van het Regio College kun je informatie krijgen over deze opleiding. De aanmelding en voorselectie verloopt via je eigen school.

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Je havo of vwo diploma snel halen?Meld je nu aan bij het vavo!Je havo of vwo diploma snel halen?Kom proefstuderenKom proefstuderenBrochure turboroute 2018-2019 downloadenBrochure turboroute 2018-2019 downloaden