Menu
Mbo-opleidingen

Turboroute economie

BOL, niveau 4

Zit je in het derde jaar van het vmbo (sector economie) en heb je interesse in een economische vervolgopleiding? Wil je sneller je mbo-opleiding afronden (een traject van twee jaar is mogelijk) en daarna door naar het hbo? Begin je carrière dan al op het vmbo en meld je aan voor de turboroute!

Wat is de turboroute? 

De turboroute bestaat uit 16 bijeenkomsten op de donderdagmiddag waarbij je vanaf september 2019 onderdelen uit het lesprogramma van de eerste klas van het mbo volgt. Als je deze bijeenkomsten hebt gevolgd, kun je een jaar verkorting op de mbo-4 opleiding M-HBO Marketing & Communicatie verdienen. 

Project

Je werkt acht weken aan een projectopdracht; dit doe je samen met leerlingen die vorig jaar de turboroute al hebben gevolgd. Deze acht bijeenkomsten vinden plaats op donderdagmiddag van 14.30 uur tot 16.15 uur op het Saenredam College te Zaandijk.

Masterclasses

Na het project volg je acht masterclasses bij het Regio College te Zaandam. De masterclasses worden gegeven door diverse docenten van de opleiding MHBO Marketing & Communicatie. Het is de bedoeling om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding. De masterclasses die gegeven worden zijn: 

- online marketing;
- webdesign;
- marketingmix;
- onderhandelingsstrategieën (o.a. prisoners dilemma);
- moodboard maken;
- Spaans;
- offline voorlichtingsmateriaal maken;
- presentatietechnieken.

Voor wie is de turboroute bedoeld? 

De turboroute is bedoeld voor ambitieuze leerlingen die goede resultaten boeken in het derde leerjaar: er wordt met name gekeken naar de resultaten voor de vakken Nederlands, Engels, economie en wiskunde.

Uitstekende resultaten

Vijftien jaar geleden hebben een aantal Zaanse vmbo's en de School voor Economie & Toerisme van het Regio College het initiatief genomen tot de turboroute. Doel was (en is) om de beste leerlingen van het vmbo de kans te bieden om versneld door het mbo te gaan. Inmiddels doen leerlingen van zes verschillende vmbo scholen uit de regio mee aan dit traject. 

De afgelopen 15 jaar hebben zo'n 350 leerlingen de turboroute gevolgd; de leerlingen die het traject succesvol hebben afgerond, hebben vrijwel allemaal hun diploma  voor de opleiding MHBO Marketing & Communicatie binnen twee jaar behaald!

Verschil MHBO-havo

De turboroute is het voortraject voor de opleiding MHBO Marketing & Communicatie. Deze mbo-opleiding op niveau 4 duurt net als de havo twee jaar. De aansluiting op het hbo is erg goed en het MHBO biedt een brede uitstroom naar tal van hbo-opleidingen. Kortom, het MHBO biedt jou een uitstekend alternatief voor de havo, met name als je een vervolgstudie wilt gaan volgen in de economische richting op het hbo. 

Aanmelden voor 30 mei 2020

Om in aanmerking te komen voor dit traject, dien jij je uiterlijk 30 mei 2019 te hebben aangemeld. Aanmelden kan door een Whatsapp bericht te sturen naar nummer 06 28 44 65 86. Je zet hierin je naam, je e-mailadres en de naam van je school. Je ontvangt dan via de mail het aanmeldformulier. 

Hoe gaat het dan verder? 

Na aanmelding volgt een uitnodiging voor de cacaciteitentest op de School voor Economie & Toerisme in Zaandam. Vervolgens krijg je een afspraak voor een intakegesprek waarin de resultaten van de test met jou zullen worden besproken. 

Leerlingen die deelnemen aan dit traject zullen worden vrij geroosterd. Deelname is gratis.  

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk ProefstuderenBrochure turboroute 2019-2020 downloadenBrochure turboroute 2019-2020 downloaden