Menu
Mbo-opleidingen

Technicus engineering (elektrotechniek)

BBL, niveau 4

Er komt veel kijken bij het ontwerpen, voorbereiden, maken, begeleiden en onderhouden van producten en systemen. Zonder de ondersteuning van een technicus engineering verloopt deze productlevenscyclus een stuk minder soepel. De ondersteunende werkzaamheden die je als technicus verricht zijn daarbij onmisbaar. Werk je al in de elektrotechniek op niveau 3 en wil je graag doorgroeien tot allround technicus? Heb jij ruimtelijk en wiskundig inzicht, ben je iemand die beslissingen durft te nemen en heb je een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel? Kun je goed denken in concepten en modellen? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou.
Heb je een vmbo-diploma en lijkt deze opleiding je wat? Kies dan voor de BOL-opleiding.

Als technicus engineering elektrotechniek:

  • kun je binnen verschillende functies aan de slag: als projectleider, supervisor, uitvoerder of technicus:
  • als projectleider ben je bezig met de voorbereiding en begeleiding van de uitvoering van elektrotechnische werkzaamheden; je hebt contacten met klanten en houdt je bezig met ontwerpen, tekenen, calculeren en begeleiden;
  • als supervisor geef je leiding en mede uitvoering aan de afdeling techniek en onderhoud;
  • als uitvoerder regel je de uitvoering van projecten en bewaak je het budget;
  • als technicus kun je de specialist zijn die in de praktijk technische problemen oplost of hieraan een belangrijke bijdrage levert.

Waar werk je?

Je kunt aan de slag bij productie-, installatie en servicebedrijven. Als technicus engineering werk je aan elektrotechnische machines, apparatuur en installaties, consumentenelektronica, kantoormachines en elektrotechnische gebruiksgoederen. Je vindt technici bij kleine bedrijven maar ook bij grote ondernemingen. Jouw basis is de elektrotechniek, maar je werk heeft ook raakvlakken met andere disciplines, zoals installatietechniek, werktuigbouwkunde, machinebouw en mechatronica.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

De BBL-opleiding is opgezet als vervolg op de niveau 3-opleidingen in de elektrotechniek. Je werkt drie of vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en gaat twee avonden in de week naar school bij het Regio College. Tijdens je studie krijg je begeleiding bij het leerbedrijf (je werkgever). Daar waar mogelijk kun je werkprocessen uit het leerbedrijf gebruiken in de lessen. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Opbouw opleiding

Elke opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Tijdens de opleiding technicus engineering elektrotechniek leer je bij ons hoe jouw toekomstige baan er in de praktijk uitziet en ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je straks in je werk nodig hebt.

Verder leren?

Een mogelijke vervolgopleiding is een technisch georiënteerde hbo-opleiding, bijvoorbeeld Elektrotechniek.

Toelatingseisen

  • mbo-diploma elektrotechniek niveau 3

Heb je een vmbo-diploma kl, gl of tl met wiskunde, of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo met wis- of natuurkunde ? Kies dan voor de BOL-opleiding.

Startdatum

Augustus en februari

Duur

2 jaar

Plaats

Zaandam

Opleidingskosten:

  • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde cursusgeld;
  • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 700;
  • er is een vrijwillige bijdrage van € 25.
Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!Brochure 2020-2021 downloadenBrochure 2020-2021 downloaden

Deze opleiding in cijfers *


* Afkomstig van de overheid. Deze cijfers worden     twee keer per jaar vernieuwd.