Menu
Mbo-opleidingen

Procesoperator A (food)

BOL, niveau 2

De grondstoffen en producten die de voedingsmiddelenindustrie maakt, zijn in ons dagelijks leven niet weg te denken. Denk bijvoorbeeld aan voedingsmiddelen of aan grondstoffen die worden
bewerkt tot een eindproduct zoals cacao, mayonaise, geur- en smaakstoffen. Er is veel behoefte aan professionele medewerkers (operators) die de productie van deze stoffen in goede banen leiden. In de Zaanstreek is een groot tekort aan operators in de voedingsmiddelenindustrie. 
Keurmerk

De opleiding is mede mogelijk gemaakt door de stichting FPTC, waar food- en procesbedrijven onderdeel van uitmaken. Lijkt het jou leuk om in de voedingsmiddelenindustrie aan de slag te gaan? Dan is deze BOL-opleiding Procesoperator A (food) echt iets voor jou.

Als procesoperator A (food):

Ben je, naast de gewone werkzaamheden als procesoperator A, gespecialiseerd in voedselveiligheid en hygiëne. Jij zorgt ervoor dat daar niets mee misgaat.

Waar werk je?

Als procesoperator A (food) werk je in de voedingsmiddelenindustrie of bij een ander bedrijf in de procesindustrie.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Je bent vijf dagen per week met de opleiding bezig op de Tech Campus. Je krijgt regelmatig themagastlessen van werknemers en gaat op excursie bij deelnemende bedrijven. Per twintig weken loop je twee weken stage bij verschillende food- en procesbedrijven.

Opbouw opleiding

Elke opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Als beginnend operator A leer je bij ons hoe jouw toekomstige baan er in de praktijk uitziet en ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je straks in je werk nodig hebt.

Verder leren?

Een mogelijke vervolgopleiding is:

Toelatingseisen

  • vmbo-diploma bl; 
  • entreediploma niveau 1 of een gelijkwaardig diploma.

Startdatum

Augustus

Duur

2 jaar

Plaats

Zaandam

Opleidingskosten:

  • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde lesgeld;
  • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 160;
  • er is een vrijwillige bijdrage van ± € 25.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!Brochure procestechniek 2020-2021 downloadenBrochure procestechniek 2020-2021 downloadenKevin Hoffer, Operator CUitblinker 2017Kevin Hoffer, Operator C

Deze opleiding in cijfers *


* Afkomstig van de overheid. Deze cijfers worden     twee keer per jaar vernieuwd.