Procesoperator A food

BOL, niveau 2

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

De grondstoffen en producten die de voedingsmiddelenindustrie maakt, zijn in ons dagelijks leven niet weg te denken. Denk bijvoorbeeld aan voedingsmiddelen of aan grondstoffen die worden bewerkt tot een eindproduct zoals cacao, mayonaise, geur- en smaakstoffen. Er is veel behoefte aan professionele medewerkers (operators) die de productie van deze stoffen in goede banen leiden. In de Zaanstreek is een groot tekort aan operators in de voedingsmiddelenindustrie.

De opleiding is mede mogelijk gemaakt door de stichting FPTC, waar food- en procesbedrijven onderdeel van uitmaken. Lijkt het jou leuk om in de voedingsmiddelenindustrie aan de slag te gaan? Dan is deze BOL-opleiding Procesoperator A food echt iets voor jou.

Als procesoperator A food:

Ben je, naast de gewone werkzaamheden als procesoperator A, gespecialiseerd in voedselveiligheid en hygiëne. Jij zorgt ervoor dat daar niets mee misgaat.

Waar werk je?

Als procesoperator A food werk je in de voedingsmiddelenindustrie of bij een ander bedrijf in de procesindustrie.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Je bent vijf dagen per week met de opleiding bezig op de Tech Campus. Je krijgt regelmatig themagastlessen van werknemers en gaat op excursie bij deelnemende bedrijven. Per twintig weken loop je twee weken stage bij verschillende food- en procesbedrijven.

Opbouw opleiding

Elke opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Verder leren?

Een mogelijke vervolgopleiding is:

Toelatingseisen

  • vmbo-diploma bl; 
  • entree diploma niveau 1 of een gelijkwaardig diploma.

Startdatum

Augustus

Duur

2 jaar

Plaats

Zaandam

Opleidingskosten:

  • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde lesgeld;
  • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 160.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.