Menu
Mbo-opleidingen

Monteur mobiele werktuigen

BBL, niveau 2

 • Monteur-mobiele-werktuigen-stock
Machtige machines. Bij de aanleg van wegen of in de bouw zijn ze echt onmisbaar. Het is natuurlijk van belang dat ze altijd goed functioneren, zodat het project waar ze voor ingezet worden geen gevaar loopt. Ben jij gek van shovels en andere mobiele werktuigen en ben je vooral geïnteresseerd in de techniek van deze machines? Dan is de opleiding Monteur mobiele werktuigen echt iets voor jou. Topopleiding Mbo RGB


Als monteur mobiele werktuigen:

 • onderhoud en repareer je zelfstandig allerlei mobiele werktuigen zoals bulldozers, shovels, mobiele en torenkranen, asfaltafwerkmachines en walsen;
 • stel je eenvoudige machineproblemen vast en lost ze op;
 • verricht je soms verspanende- en constructiewerkzaamheden;
 • kun je deze machines zelfstandig verplaatsen;
 • kun je systematisch en nauwgezet werken, ook onder tijdsdruk.

Waar werk je?

Als je de opleiding tot monteur mobiele werktuigen succesvol hebt afgerond, kun je aan de slag bij een mechanisatiebedrijf of aannemingsbedrijf. Deze bedrijven zijn bijvoorbeeld actief in de grond-, water- en wegenbouw of landbouwmechanisatie.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Je werkt drie of vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf in de infra en je gaat acht uur per week naar school bij het Regio College. Ben je ouder dan 23 jaar of in het bezit van een startkwalificatie, dan kun je ook 's avonds naar school. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.volandis.nl of www.stagemarkt.nl.

Opbouw opleiding

Elke opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Als beginnend monteur mobiele werktuigen leer je bij ons hoe jouw toekomstige baan er in de praktijk uitziet en ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je straks in je werk nodig hebt.

Verder leren?

Mogelijke vervolgopleidingen zijn:

Toelatingseisen

 • vmbo-diploma bl met wiskunde of natuur- en scheikunde 1;
 • entree diploma niveau 1, bij voorkeur Assistent bouw en infra.

Startdatum

De BBL-opleidingen in de infra kennen een flexibele instroom. Dat betekent dat je op elk gewenst moment met je opleiding kunt beginnen.

Duur

2 jaar

Plaats

Heerhugowaard

Opleidingskosten:

 • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde cursusgeld;
 • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 680;
 • er is een vrijwillige bijdrage van € 25.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Brochure 2020-2021 downloadenBrochure 2020-2021 downloadenStichting voor infra-branche NHStichting voor infra-branche NH