Menu
Mbo-opleidingen

Medewerker (financiële) administratie

BOL, niveau 2

Je kunt deze opleiding ook versneld doen!

Een goede administratie is in ieder bedrijf heel belangrijk. Alle gegevens moeten helemaal kloppen. Als (financieel) administratief medewerker verricht je ondersteunende taken, bijvoorbeeld op de afdeling boekhouden van een bedrijf: rekeningen moeten op tijd worden betaald en alles moet goed worden gearchiveerd en gecontroleerd. Houd jij van financiële zaken, werk je nauwkeurig en heb je gevoel voor cijfers en getallen? Dan is de opleiding Medewerker (financiële) administratie iets voor jou!

Als medewerker (financiële) administratie

 • verwerk en controleer je (financieel-)administratieve gegevens;
 • houd je voorraden bij;
 • ontvang en verzend je pakketten per post, pakketdienst en/of koerier;
 • ondersteun je bij het organiseren van een (digitale) vergadering;
 • bedien je de telefoon en houd je e-mail bij;
 • voer je ondersteunende receptie- en secretariaatswerkzaamheden uit;
 • kun je gemakkelijk communiceren met collega's, klanten of leveranciers;
 • werk je nauwkeurig en kun je goed omgaan met vertrouwelijke gegevens;
 • ben je stressbestendig.

Waar werk je?

Bijna ieder bedrijf heeft een afdeling boekhouden waar je als (financieel) administratief medewerker kunt gaan werken. Bovendien is het een brede opleiding. Je bent daardoor flexibel inzetbaar op meerdere functies en binnen meerdere afdelingen van een bedrijf of instelling.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Je loopt in het eerste jaar 4 dagen per week stage van maart tot en met juli. In het tweede jaar is dat 4 dagen per week van november tot en met februari (10 weken). In de versnelde opleiding is dat  van oktober tot en met februari.

Opbouw opleiding

Gezamenlijk basisjaar: deze opleiding en de opleiding Medewerker secretariaat en receptie starten met een gezamenlijk basisjaar. Tijdens projecten maak je kennis met de verschillende uitstroomrichtingen. Het andere uitstroomprofiel is Medewerker secretariaat en receptie. Na het eerste jaar kies je definitief voor één van deze richtingen.

Keuzedelen: iedere opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Versneld traject

Als jij laat zien dat je de capaciteiten hebt om een versneld programma te kunnen volgen, dan kun je binnen één jaar je diploma halen en doorstromen naar een vervolgopleiding. Aan het eind van de eerste lesperiode wordt gekeken of je geschikt bent om het verkorte traject te kunnen volgen.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. In de opleiding bedrijfsadministratief medewerker leer je bij ons hoe jouw toekomstige baan er in de praktijk uitziet en ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je straks in je werk nodig hebt. Bovendien kun je, als je daar de capaciteiten voor hebt, je diploma versneld in één jaar halen.

Verder leren?

Mogelijke vervolgopleidingen zijn:

Financieel administratief medewerker niveau 3;
Verkoopspecialist niveau 3; 
Medewerker beheer ICT niveau 3.

Een opleiding op het gebied van toerisme, sport, zorg, politie of beveiliging kan natuurlijk ook.

Toelatingseisen

 • een vmbo-diploma bl;
 • entree diploma niveau 1.

Startdatum

Augustus

Duur

1,5 jaar (een versneld traject van 1 jaar is mogelijk).

Plaats

Zaandam

Opleidingskosten

 • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde lesgeld;
 • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 170;
 • er is een vrijwillige eigen bijdrage voor extra activiteiten van € 50 in het eerste jaar. Voor tweedejaars is dat € 35.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Brochure downloadenBrochure downloaden Meld je aan!Meld je aan!