Medewerker business services

BOL, niveau 3

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Als kind vond je het al leuk om je zakgeld niet direct uit te geven, maar in je spaarpot te stoppen om te sparen voor iets dat je echt graag wilde hebben. Tegenwoordig houd je de financiële pagina’s in de krant en op internet bij. ‘Money makes the world go round’. Vind jij dat ook? En werk je graag zelfstandig op basis van een bepaalde routine waarin toch ruimte is voor onverwachte situaties? Dan is de opleiding Medewerker business services niveau 3 van het Regio College zeker iets voor jou! 

Hoe ziet de opleiding Medewerker business services eruit? 

Tijdens de opleiding tot medewerker business services leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om na het afronden aan de slag te gaan in de wereld van de administratieve & financiële dienstverlening. Je krijgt theorie- en praktijklessen en doet werkervaring op tijdens je stage (BOL).

Tijdens de opleiding leer je:

 • de debiteuren- en crediteurenadministratie bijhouden;
 • diverse dagboeken bijhouden, zoals een in- en verkoopboek, een bankboek en een kasboek;
 • stamgegevens (vaste gegevens) onderhouden van klanten en leveranciers;
 • facturen opstellen;
 • betalingen en incassotrajecten voorbereiden.

 

Opleiding Medewerker business services onderdeel van de Business school

Op de Business school word je in het eerste half jaar klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Je volgt modules van verschillende economische opleidingen. De Business school geeft je de mogelijkheid om verschillende richtingen te proberen voordat je een keuze maakt. Je maakt kennis met verschillende beroepen, om een goed beeld te krijgen van het werkveld. Je leert welke afdelingen er zijn binnen een bedrijf en hoe deze afdelingen samen werken. Zo wordt je optimaal voorbereid op de stage. Mocht je eerste keuze toch niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je samen met je loopbaancoach kijken welke opleiding beter bij je past. Na het eerste half jaar volg je de vakken van de opleiding die je hebt gekozen.

BOL-opleiding 

Bij de BOL-opleiding ga je voor een groot gedeelte naar school en loop je daarnaast stage. Bij de opleiding tot medewerker business services loop je een uitgebreide stage bij een erkend stagebedrijf. Een overzicht van deze leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Keuzedelen 

Behalve een basisdeel en een profieldeel bestaat je opleiding uit een aantal keuzedelen waar je uit gaat kiezen. Met keuzedelen kun je je vakmanschap verbreden en verdiepen of je voorbereiden op een vervolgopleiding. De keuzedelen die je volgt worden vermeld op je diploma. Je kunt kiezen uit de volgende keuzedelen:

 • Oriëntatie op ondernemerschap;
 • Ondernemerschap mbo;
 • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit.

Vervolgopleiding medewerker business services 

Na de opleiding tot medewerker business services kun je doorleren. Een mogelijke vervolgopleiding is Specialist bedrijfsadministratie niveau 4.

Praktische informatie 

Toelatingseisen 

 • vmbo-diploma kl, gl of tl;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • mbo-diploma niveau 2 of 3, bij voorkeur van een vergelijkbare vooropleiding.

Startdatum 

Augustus

Duur opleiding 

2 tot 3 jaar.

Locatie 

Zaandam

Kosten opleiding 

 • Vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde lesgeld (BOL);
 • Opleidingsgebonden leermiddelen ± € 350,- per leerjaar;
 • Je hebt een laptop nodig om deze opleiding te kunnen volgen.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Open dag medewerker business services 

Heb je interesse in de opleiding tot Medewerker business services, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen van de retail-, economie- en administratie-opleidingen en meld je aan.

Wat je wellicht ook interessant vindt