Beroepsprofiel medewerker bedrijfsadministratie

Als kind vond je het al leuk om je zakgeld niet direct uit te geven, maar in je spaarpot te stoppen om te sparen voor iets dat je echt graag wilde hebben. En tegenwoordig houd je de financiële pagina’s in de krant en op internet bij. ‘Money makes the world go round’. Vind jij dat ook? En werk je graag zelfstandig op basis van een bepaalde routine waarin toch ruimte is voor onverwachte situaties? Volg dan is de opleiding Medewerker bedrijfsadministratie niveau 3 aan het Regio College! 

Wat is een medewerker bedrijfsadministratie 

Als medewerker bedrijfsadministratie ben je allround inzetbaar binnen een bedrijf en ondersteun je je collega’s op financieel, administratief en organisatorisch gebied. Je hebt contact met interne en externe klanten en lost problemen op. Je werk is afwisselend en je kan zowel goed met mensen, cijfers als computerprogramma’s omgaan.

Wat doet een medewerker bedrijfsadministratie 

Als medewerker bedrijfsadministratie:

  • ben je dagelijks bezig met de financiële zaken van het bedrijf waarvoor je werkt, waaronder het bijhouden van de debiteuren- en crediteurenadministratie;
  • houd je diverse dagboeken bij, zoals een in- en verkoopboek, een bankboek en een kasboek;
  • onderhoud je stamgegevens (vaste gegevens) van klanten en leveranciers;
  • stel je facturen op;
  • bereid je betalingen en incassotrajecten voor.

Competenties

  • Cijfermatig inzicht: je kunt financiële vraagstukken oplossen door te analyseren, verbanden te leggen en te concluderen;
  • Kwaliteitsgericht: goed werk afleveren vind je belangrijk en daarom controleer je je werk altijd goed;
  • Verantwoordelijk: je neemt je taken zoals het correct verwerken van de administratie serieus;
  • Analytisch: je onderzoekt problemen stap voor stap tot je een oplossing hebt gevonden.

Waar kun je werken als medewerker bedrijfsadministratie 

Met deze opleiding kun je overal in het bedrijfsleven terecht. Van kleine lokale ondernemingen tot grote multinationals. Je werkt bijvoorbeeld op de administratie van een bedrijf of bij een administratiekantoor.

Doorstroommogelijkheden 

Heb je inmiddels wat ervaring opgedaan als medewerker bedrijfsadministratie, dan kun je, eventueel door het volgen van cursussen, doorgroeien naar functies met meer zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en leidinggevende taken.

Werktijden

Je werktijden vallen doorgaans binnen kantoortijden (8.00 - 18.00 uur), maar dit is uiteraard wel afhankelijk van het bedrijf waar je werkt.

Salaris medewerker bedrijfsadministratie

Het startsalaris van een medewerker bedrijfsadministratie ligt rond de € 1.744,-  bruto per maand. Met de jaren groei je door in je functie en in salaris. Het gemiddelde salaris ligt op € 2.422,- bruto per maand.

Cao

Onder welke cao je valt hangt af van het bedrijf waar je werkt. Een mogelijke cao is de cao accountants- en administratiekantoren.

Wat je wellicht ook interessant vindt