Menu
Mbo-opleidingen

Expert IT systems and devices (BOL)

BOL, niveau 4

Een computernetwerk dat niet of niet goed werkt, kan de dagelijkse werkzaamheden van gebruikers goed in de war schoppen. Het is dan erg fijn dat zij een professional zoals jij kennen, omdat jij ervoor kunt zorgen dat een netwerk
of computerprogramma weer doet waar het voor bedoeld is. Als je werkt in netwerk- en mediabeheer, dan ben je verantwoordelijk voor de hard- en software binnen jouw bedrijf. Hebben computers en netwerken voor jou geen geheimen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.     
    Keurmerk 


Als Expert IT systems and devices:

 • ben je bij een bedrijf vaak de contactpersoon op ICT gebied;
 • heb je, naast de werkzaamheden van een allround medewerker IT systems and devices, als taak om je informatiesystemen te beveiligen en heb je een rol bij het vertalen van wensen van opdrachtgevers naar aanpassingen of vernieuwingen;
 • heb je oog voor de organisatie, een helicopterview en kun je goed delegeren;
 • werk je vaak samen in projectteams en heb je verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van de IT infrastruktuur en devices en het ondersteunen van gebruikers. 

Waar werk je?
Je kunt aan de slag in de ICT dienstverlening of op een ICT afdeling van een bedrijf. Je kunt ook vanuit ICT-dienstverlenende bedrijven worden gedetacheerd. 

Beroepspraktijkvorming (bpv)

In het tweede en derde jaar van je mbo-opleiding ga je ongeveer vijf maanden op stage bij een erkend leerbedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.

Opbouw opleiding

Elke opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Aanvullende certificaten

Volg je een niveau 4-opleiding, dan kun je bij het Regio College aanvullende ICT-certificaten halen van Cisco en Microsoft. Je bent dan (nog) beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Het gaat om de volgende certificaten:

 • CCENT en CCNA Routing & Switching van Cisco;
 • MTA van Microsoft;
 • MOS (Microsoft Office Specialist).

Diverse Microsoft IT Academy certificaten zijn er voor zowel Softwaredeveloper als Expert IT systems and devices. De CCNA-certificaten zijn bedoeld voor Expert IT systems and devices. Een enkel CCNA-certificaat kan ook al worden behaald tijdens de opleiding Allround medewerker IT systems and devices op niveau 3.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Als aankomend netwerkbeheerder leer je bij ons hoe de praktijk van jouw toekomstige baan eruitziet en welke competenties van belang zijn om straks zo goed mogelijk uit de voeten te kunnen.

Verder leren?

Je kunt verder gaan met een hbo-opleiding op het gebied van ICT, zoals Informatica, Bedrijfskundige informatica, Communication & multimedia design of System & network engineering.

Toelatingseisen

 • vmbo-diploma kl, gl of tl;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • mbo-diploma niveau 3, bij voorkeur van een vergelijkbare vooropleiding.

Startdatum

Augustus

Duur

3 jaar (versneld mogelijk met een diploma ICT niveau 3)

Plaats

Zaandam

Opleidingskosten:

 • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk bepaalde lesgeld; 
 • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 350;
 • er is een vrijwillige bijdrage van € 25;
 • heb je nog geen laptop, dan moet je deze aanschaffen om de opleiding te kunnen volgen.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

 

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Brochure downloadenBrochure downloaden Meld je aan!Meld je aan!