Menu
Mbo-opleidingen

Expert IT systems and devices (BBL)

BBL, niveau 4

 • De netwerkbeheerder is eindverantwoordelijk voor alles op het gebied van hard- en software in een bedrijf.

Een computernetwerk dat niet of niet goed werkt, kan de dagelijkse werkzaamheden van gebruikers goed in de war schoppen. Het is dan erg fijn dat zij een professional zoals jij kennen, omdat jij ervoor kunt zorgen dat een netwerk of computerprogramma weer doet waar het voor bedoeld is. Als je werkt in netwerk- en mediabeheer, dan ben je verantwoordelijk voor de hard- en software binnen jouw bedrijf. Hebben computers en netwerken voor jou geen geheimen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Als Expert IT systems and devices:

ben je bij een bedrijf vaak de contactpersoon op ICT gebied. Naast de werkzaamheden van een allround medewerker IT systems and devices beveilig je informatiesystemen en heb je een rol bij het vertalen van wensen van opdrachtgevers naar aanpassingen of vernieuwingen. Je hebt oog voor de organisatie, een helicopterview en je kunt goed delegeren. Je werkt vaak samen in projectteams en hebt verantwoordelijkheid  voor het goed functioneren van de IT infrastruktuur en devices en het ondersteunen van gebruikers. 

Waar werk je?
Je kunt aan de slag in de ICT dienstverlening of op een ICT afdeling van een bedrijf. Je kunt ook vanuit ICT-dienstverlenende bedrijven worden gedetacheerd. 

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Je werkt bij een erkend leerbedrijf en gaat een deel van de week naar school.

Opbouw opleiding

Elke opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Aanvullende certificaten

Volg je een niveau 4-opleiding, dan kun je bij het Regio College aanvullende ICT-certificaten halen van Cisco en Microsoft. Je bent dan (nog) beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Het gaat om de volgende certificaten:

 • CCENT en CCNA Routing & Switching van Cisco;
 • MTA van Microsoft;
 • MOS (Microsoft Office Specialist).

Diverse Microsoft IT Academy certificaten zijn er voor zowel Softwaredeveloper als Expert IT systems and devices. De CCNA-certificaten zijn bedoeld voor Expert IT systems and devices. Een enkel CCNA-certificaat kan ook al worden behaald tijdens de opleiding Allround medewerker IT systems and devices op niveau 3.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Als aankomend netwerkbeheerder leer je bij ons hoe de praktijk van jouw toekomstige baan eruitziet en welke competenties van belang zijn om straks zo goed mogelijk uit de voeten te kunnen.

Verder leren?

Je kunt verder gaan met een hbo-opleiding op het gebied van ICT, zoals Informatica, Bedrijfskundige informatica, Communication & multimedia design of System & network engineering.

Toelatingseisen

 • vmbo-diploma kl, gl of tl;
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • mbo-diploma niveau  of 3, bij voorkeur van een vergelijkbare vooropleiding.

Startdatum

Augustus

Duur

3 jaar (versneld mogelijk met een diploma ICT niveau 3)

Plaats

Zaandam

Opleidingskosten:

 • je betaalt het landelijk bepaalde cursusgeld;
 • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 350;
 • er is een vrijwillige bijdrage van € 25;
 • heb je nog geen laptop, dan moet je deze aanschaffen om de opleiding te kunnen volgen.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.


De BBL-variant kun je ook volgen via de Linden-IT Academy  
Linden-IT zorgt voor een werkplek, Regio College voor een leerplek

Linden-IT heeft samen met het Regio College de Linden IT Academy opgericht. Hierbij bieden wij een tweejarig BBL-traject (niveau 4) in de vorm van ‘blended learning’.  Gedurende dit traject behaal je tijdens een bootcamp de benodigde ITIL- en Microsoft-certificeringen, waarna je een BBL-overeenkomst aangeboden krijgt en de studie wordt gefinancierd door Linden-IT. Het voordeel van een BBL-traject is dat de opgedane kennis meteen in de praktijk gebracht kan worden. Je bouwt hiermee werkervaring op en verdient salaris. Uiteraard word je op afstand ondersteund door de ‘docent’. Om de kwaliteit van het diploma te waarborgen krijg je doorlopend de ruimte om je onder begeleiding van consultants van Linden-IT te ontwikkelen richting mbo ICT-niveau 4, naast je dagelijkse werkzaamheden. Klik hier voor meer informatie (o.a. toelatingseisen).

 

 

Een dagdeel meelopen Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!Linden-IT Academy Regio College = leerplek & Linden-IT = werkplek Linden-IT Academy Brochure 2020-2021 downloadenBrochure 2020-2021 downloaden