BOL/BBL, niveau 4
Er komt veel kijken bij het ontwerpen, voorbereiden, maken, begeleiden en onderhouden van producten en systemen. Zonder de ondersteuning van een elektrotechnisch engineer verloopt deze productlevenscyclus een stuk minder soepel. De ondersteunende werkzaamheden die je als engineer verricht zijn daarbij onmisbaar. Heb jij technisch, ruimtelijk en wiskundig inzicht, ben je iemand die beslissingen durft te nemen en heb je een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel? Kies dan voor engineering.
Werk je al in de elektrotechniek op niveau 3 en wil je doorgroeien? Kies dan voor de BBL-variant van deze opleiding.
Er zijn drie vakrichtingen binnen Engineering: robotica-, elektrotechnisch- en werktuigbouwkundig engineer. In het eerste leerjaar ontwikkel je de basiskennis en vaardigheden die een engineer nodig heeft. Aan het eind van het eerste jaar maak je de keuze voor de opleiding robotica-, elektrotechnisch- of werktuigbouwkundig engineer.
Tijdens de opleiding Elektrotechnisch engineer leer je onder andere:
Elke opleiding biedt, naast een basis- en profieldeel, een aantal keuzedelen. Sommige keuzedelen bereiden je voor op een vervolgopleiding, andere zijn meer gericht op het beroep. Dat zijn keuzedelen waarmee je je vakmanschap kunt verbreden of verdiepen. Je kunt kiezen uit o.a. de volgende keuze onderdelen:
De BBL-opleiding elektrotechnisch engineer is opgezet als vervolg op de niveau 3-opleidingen in de elektrotechniek en duurt 2 jaar. Je werkt drie of vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en gaat twee avonden in de week naar school bij het Regio College. Tijdens je studie krijg je begeleiding bij het leerbedrijf (je werkgever). Daar waar mogelijk kun je werkprocessen uit het leerbedrijf gebruiken in de lessen. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.stagemarkt.nl.
Heb je minimaal een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo met wiskunde en natuurkunde dan is deze opleiding ook iets voor jouw. De opleiding duurt 4 jaar. De eerste 2 jaar staat in het teken van elektrotechnische vaardigheden en bijbehorende theorie. De laatste twee jaar word je geschoold in elektrotechnisch engineering.
Kies je na het eerste jaar voor de BOL-opleiding Elektrotechnisch engineer, dan kies je voor een opleiding met veel kans op werk. Werknemers willen breed opgeleide professionals. Daarom is het eerste jaar een jaar wanneer in alle drie de vakrichtingen, robotica, elektrotechniek en werktuigbouwkunde, aan bod komen. Je werkt in groepjes aan projectopdrachten. De theorie- en praktijklessen haken daarop in. Voorbeelden van opdrachten in de richting elektrotechniek zijn het ontwerpen van een duurzame lantaarnpaal en het plaatsen van een stoplicht voor een wegversmalling. Aan het eind van het eerste jaar kies je voor een uitstroomrichting. Uiteraard helpt school je bij het kiezen van de juiste richting.
Voor veel havisten is het een logische stap: na de havo naar het hbo. Maar soms is een mbo-opleiding is een betere keuze. En je hoeft niet eens eerst de havo af te maken. Waarom zou je dat doen? Dit zijn de voordelen van een mbo-opleiding.
Een mogelijke vervolgopleiding is een technisch georiënteerde hbo-opleiding, bijvoorbeeld Elektrotechniek of een bedrijfskundige opleiding.
Praktische informatieToelatingseisenBij aanmelden: selecteer de opleiding BOL Engineering, niveau 4. BOL:
BBL:
StartdatumAugustus Duur opleidingBOL: 4 jaar LocatieZaandam Kosten opleidingVoor zowel de BOL als BBL opleiding geldt:
|
Heb je interesse in de opleiding tot elektrotechnisch engineer, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College. Vind hier alle informatie rondom de open dagen voor techniekopleidingen.
Wat je wellicht ook interessant vindt