Menu
Mbo-opleidingen

Allround monteur mobiele werktuigen

BBL, niveau 3

  • Allround monteur mobiele werktuigen
Machtige machines. Bij de aanleg van wegen of in de bouw zijn ze echt onmisbaar. Het is natuurlijk van belang dat ze altijd goed functioneren, zodat het project waar ze voor ingezet worden geen gevaar loopt. Ben jij gek van de grote machines die in de infra worden gebruikt en heb je een brede technische belangstelling? Dan past de opleiding Allround monteur mobiele werktuigen goed bij je. Topopleiding Mbo RGB


Als allround monteur mobiele werktuigen:

  • controleer, onderhoud en repareer je zelfstandig allerlei mobiele werktuigen zoals bulldozers, shovels, mobiele- en torenkranen, asfaltafwerkmachines en walsen;
  • stel je meer complexe machineproblemen vast en lost ze op;
  • kun je deze machines bedienen en testen;
  • kun je systematisch en nauwgezet werken, ook onder tijdsdruk;
  • kun je logisch nadenken, ben je oplossingsgericht en zeer zelfstandig.

Waar werk je?

Als je de opleiding tot allround monteur mobiele werktuigen succesvol hebt afgerond, kun je aan de slag bij een onderhoudsafdeling van een mechanisatiebedrijf of aannemingsbedrijf. Deze bedrijven zijn bijvoorbeeld actief in de grond-, water- en wegenbouw of landbouwmechanisatie.

Beroepspraktijkvorming (bpv)

Je werkt drie of vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf in de infra en je gaat acht uur per week naar school bij het Regio College. Ben je ouder dan 23 jaar of in het bezit van een startkwalificatie, dan kun je ook 's avonds naar school. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.volandis.nl of www.stagemarkt.nl.

Opbouw opleiding

Elke opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Lees hier meer over de keuzedelen waar je uit kunt kiezen en de inhoud ervan.

Waarom kies je voor het Regio College?

Beroepsopleidingen van het Regio College staan helemaal in het teken van de praktijk. Als beginnend allround monteur mobiele werktuigen leer je bij ons hoe jouw toekomstige baan er in de praktijk uitziet en ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je straks in je werk nodig hebt.

Verder leren?

Een mogelijke vervolgopleiding is de opleiding uitvoerder bouw en infra niveau 4.

Toelatingseisen

  • vmbo-diploma kl, gl of tl met wiskunde of natuur- of scheikunde 1; 

Andere vooropleidingen mogelijk.

Startdatum

De BBL-opleidingen in de infra kennen een flexibele instroom. Dat betekent dat je op elk gewenst moment met je opleiding kunt beginnen.

Duur

2-3 jaar

Plaats

Heerhugowaard

Opleidingskosten:

  • vanaf 18 jaar betaal je het landelijk vastgestelde cursusgeld;
  • de kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 640;
  • er is een vrijwillige bijdrage van € 25.

Meer uitleg over je opleidingskosten vind je hier.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Brochure 2020-2021 downloadenBrochure 2020-2021 downloadenStichting voor infra-branche NHStichting voor infra-branche NH