Menu
Help mij kiezen

Wat gebeurt er bij afmelding/afwijzing?

Meer informatie over afmelden en afwijzen et cetera

 

Afgewezen voor de opleiding

We informeren je altijd mondeling en schriftelijk als we je niet kunnen toelaten tot de opleiding. Je ontvangt dan een brief met de reden voor deze afwijzing. We verwijzen je in dat geval altijd door naar het Servicecentrum voor advies en begeleiding.

Afmelding voor de opleiding

Als je je wilt afmelden voor de opleiding, doe dit dan zo spoedig mogelijk door een e-mail te sturen naar de Studentenadministratie. We kunnen dan misschien nog iemand anders plaatsen! Meld je je af na de start van de opleiding, ben je het volledige cursus- of lesgeld verschuldigd. Annulering kan dan gevolgen hebben voor je studiefinanciering.

Doorstromer of overstapper

Volg je al een opleiding bij het Regio College en wil je volgend schooljaar doorstromen naar een hoger opleidingsniveau of overstappen naar een andere opleiding? Meld je dan ook bij voorkeur voor 1 april aan. Informeer ook je loopbaancoach tijdig hierover!

Extra ondersteuning (passend onderwijs)

Wordt tijdens de intake duidelijk dat je extra ondersteuning nodig hebt bij het volgen van je mbo-opleiding dan stelt het Servicecentrum samen met jou en je ouders/verzorgers (18-) vast wat voor ondersteuning dat is. Je tekent dan als dat nodig is ook een bijlage bij de onderwijsovereenkomst waarin we de afspraken formeel vastleggen.

Wachtlijst

Is een opleiding vol, dan melden we je dat direct na de verwerking van jouw digitale aanmelding. We vragen je dan ook of je op de wachtlijst wilt, je af wilt melden voor die opleiding, uitgenodigd wilt worden voor een intake bij een andere opleiding en/of advies wilt van het Servicecentrum. Wil je op de wachtlijst, dan nemen we uiteraard direct contact met je op als er een plek vrij komt.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Welkom bij het ServicecentrumVoor informatie en adviesWelkom bij het ServicecentrumEen dag bij het Regio CollegeEen dag bij het Regio College