Menu
Help mij kiezen

Van aanmelding tot plaatsing bij het Regio College

Meer informatie over de intake-activiteiten en de inschrijving

Bij de meeste opleidingen doen we de intaketest. Lees voor dat je de test maakt altijd  https://www.amn.nl/onderwijs/mbo/intake-mbo/,  kopje ‘voor studenten’. Daar vind je alles over de test en hoe je je het beste op de test kunt voorbereiden.

Je ontvangt per mail een uitnodiging voor  het intakegesprek. Opleidingen kunnen je vragen om een motivatiebrief te schrijven, een voorbereidende opdracht te doen of mee te doen aan een activiteit bij de opleiding zelf. Is dat het geval, dan staat dat vermeld in de uitnodiging.

Tijdens het intakegesprek neemt een intaker van de opleiding de uitslag van de intaketest, je digitale doorstroomdossier en indien van toepassing je motivatiebrief of opdracht met je door. Dit met als doel zorgvuldig na te gaan of de opleiding bij je past.

Heb je in het digitale doorstroomdossier (DDD) aangegeven dat je

  • twijfelt over je opleiding keuze en advies wilt OF
  • niet voldoet aan de opleidingseisen OF
  • toestemming geeft voor contact met je mentor en/of zorgcoördinator van de vorige school/opleiding OF
  • afkomstig bent van het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs,

dan heb je eerst een intakegesprek met het Servicecentrum. Dit met als doel na te gaan of je advies en/of begeleiding nodig hebt. Het kan ook zo zijn dat de intaker je na een intakegesprek doorverwijst naar het Servicecentrum voor advies.

Als je intake positief is afgerond ontvang je per mail de zogeheten plaatsingsbrief. Je bent dan voorlopig geplaatst. Om je plaatsing definitief te maken hebben we voor de zomervakantie in ieder geval een kopie van je diploma/of cijferlijst met geslaagd erop nodig en een ondertekende onderwijsovereenkomst. Is je intake niet positief afgerond, dan is er altijd contact over de reden daarvoor en hoe we verder gaan.

Vanaf half mei ontvang je per post je onderwijsovereenkomst én een uitnodiging voor één van de verplichte documentendagen. Je hebt dan de mogelijkheid om formele documenten zoals de ondertekende onderwijsovereenkomst, een kopie van je diploma of cijferlijst met ‘geslaagd’ erop, en als je een BBL-opleiding gaat doen, je ondertekende BPV-overeenkomst in te leveren. Op die dag kunnen ook kennismakingsactiviteiten van opleidingen gepland zijn.

Heb je alles ingeleverd, dan wordt je inschrijving definitief en krijg je meteen een brief met inloggegevens voor onder andere de schoolmail en een toegangspas voor het Regio College en je opleiding mee.

Voor de start van de opleiding ontvang je informatie over het bestellen van je boeken en ander studiemateriaal en over de start van de opleiding. Meestal is er ook een introductie door de opleiding.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Welkom bij het ServicecentrumVoor informatie en adviesWelkom bij het ServicecentrumEen dag bij het Regio CollegeEen dag bij het Regio College