Menu
Help mij kiezen

Aanmelden mbo in 5 stappen

 Stap 0 1

Start: je meldt je digitaal aan

Lees bij iedere stap de aanwijzingen goed door. Na je aanmelding krijg je binnen 24 uur een bevestiging per e-mail. Als we nog iets van je nodig hebben krijg je daarover bericht.

 

Stap 1 1

Stap 1: je hebt je digitaal aangemeld

Heb je aangegeven dat je een zorg- of loopbaanadvies nodig hebt? Dan nodigt het Servicecentrum je uit voor een gesprek. 
Wil je je afmelden voor de opleiding, doe dit dan per e-mail aan de Studentenadministratie, aanmelden.studentenadministratie@regiocollege.nl onder vermelding van je volledige naam en studentnummer of geboortedatum.

 

Stap 2 1

Stap 2: je wordt uitgenodigd voor een kennismaking

Je ontvangt per e-mail een uitnodiging voor een kennismakingsbijeenkomst of individueel kennismakingsgesprek. Je aanwezigheid hierbij is verplicht! Bij enkele opleidingen maak je ook de AMN-Talentscan. Soms blijkt uit de kennismakingsactiviteit dat er nog een extra gesprek nodig is over je studiekeuze of over extra begeleiding tijdens je opleiding.

 

Stap 3 1

Stap 3: je bent geplaatst

Meld je je voor 1 april aan, voldoe je aan de toelatingseisen* en ben je aanwezig bij de kennismaking dan plaatsen we je in de opleiding van je keuze. We plaatsen op volgorde van binnenkomst van aanmelding.

Of je komt op een wachtlijst
Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen (numerus fixus). Is er geen plek meer, dan vragen we je of je op de wachtlijst wilt. We nemen dan contact op als er weer plek is.

Of je bent niet geplaatst
Is er geen plek meer, voldoe je niet aan de toelatingseisen, ben je niet bij de kennismaking dan kunnen we je helaas niet plaatsen. We informeren je hierover per e-mail. We verwijzen je dan ook altijd door naar het Servicecentrum voor advies. Je bepaalt zelf of je dat nodig hebt.

*Of je wilt je aanmelden voor het alsnog toelaatbaarheidsonderzoek
Beantwoord je niet aan de toelatingseisen maar wil je graag alsnog toegelaten worden? Dan kan de decaan van je school of je werkgever daartoe een verzoek indienen. Bekijk hier de procedure.

 

Stap 4 1

Stap 4: je bezoekt de Kick-off dag*

We nodigen je voor de zomervakantie uit voor de Kick-off dag (3 juli 2019). Je kunt hier al je vragen stellen, je opleiding bezoeken en je tekent o.a. je onderwijsovereenkomst. Ook krijg je je Regio Collegepas mee naar huis. Als we verder nog iets van je nodig hebben, handelen we dat ook meteen af.
*niet op alle locaties

 

Stap 5 1

Stap 5: je kunt starten met je opleiding!

Je bent klaar om te starten met je opleiding als we je diploma van je vorige opleiding en de onderwijsovereenkomst (OWO) ondertekend hebben ontvangen.  

 

 Terug naar digitaal aanmelden.

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Bezoek de infoavond op 13 juni!Bezoek de infoavond op 13 juni!Welkom bij het ServicecentrumOok geopend in de zomervakantie!Welkom bij het ServicecentrumEen dag bij het Regio CollegeEen dag bij het Regio College