Menu
Help mij kiezen

Aanmelden mbo in 5 stappen

 Aanmeld 0

Start: je meldt je digitaal aan

Lees goed het eerste scherm. Na je aanmelding krijg je binnen 24 uur een bevestiging per e-mail. Als we nog iets van je nodig hebben krijg je daarover bericht.

 

Aanmeld 1

Stap 1: je hebt je digitaal aangemeld

Heb je aangegeven dat je een zorg- of loopbaanadvies nodig hebt dan nodigt het Servicecentrum je uit voor een gesprek. 
Wil je je weer afmelden, doe dit dan per e-mail aan de Studentenadministratie, aanmelden.studentenadministratie@regiocollege.nl. Meld je je pas af na de start van de opleiding dan moet je helaas het volledige cursus- of lesgeld betalen. Dit kan ook gevolgen hebben voor je studiefinanciering.

 

Aanmeld 2

Stap 2: je wordt uitgenodigd voor een kennismaking

Je krijgt een uitnodiging voor een individueel gesprek of een groepsbijeenkomst. Dit is wel verplicht! Die kennismaking kan aanleiding zijn voor een aanvullend gesprek met het Servicecentrum over je keuze of over begeleiding. Bij sommige opleidingen maak je ook de Talentscan.

 

Aanmeld 3

Stap 3: je bent geplaatst

Meld je je voor 1 april aan, voldoe je aan de toelatingseisen* en ben je aanwezig bij de kennismaking dan plaatsen we je in de opleiding van je keuze. We plaatsen op volgorde van binnenkomst van aanmelding.

Of je komt op een wachtlijst
Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen (numerus fixus). Is er geen plek meer dan vragen we je of je op de wachtlijst wilt. We nemen dan contact op als er weer plek is.

Of je bent niet geplaatst
Is er geen plek meer, voldoe je niet aan de toelatingseisen, ben je niet bij de kennismaking dan kunnen we je helaas niet plaatsen. We informeren je hierover mondeling en we bevestigen dit per brief. We verwijzen je dan ook altijd door naar het Servicecentrum voor advies. Je bepaalt zelf of je dat nodig hebt.

*Of je wilt je aanmelden het alsnog toelaatbaarheidsonderzoek
Beantwoord je niet aan de toelatingseisen maar wil je graag alsnog toegelaten worden dan kan de decaan van je school of je werkgever daartoe een verzoek indienen. 

 

Aanmeld 4

Stap 4: je bezoekt de welkomstdag

We nodigen je voor de zomervakantie uit voor een nadere kennismaking met de opleiding van je keuze. Je krijgt tevens je toegangspas, inloggegevens e.d. mee naar huis. Als we verder nog iets van je nodig hebben, handelen we dat dan ook af!

 

Aanmeld 5

Stap 5: je kunt starten met je opleiding!

Hebben we je diploma van je vorige opleiding? Heb je de onderwijsovereenkomst (OWO) ondertekend teruggestuurd? Lees goed de algemene voorwaarden door!
Hebben we alle documenten compleet, dan kun je starten met je opleiding!

 

Terug naar digitaal aanmelden.

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Welkom bij het ServicecentrumOok geopend in de zomervakantie:Welkom bij het ServicecentrumEen dag bij het Regio CollegeEen dag bij het Regio College