Menu
Help mij kiezen

Aanmelden van A tot Z

Aanmelden bij het mbo

Je meldt je aan via de opleidingspagina of via de algemene aanmeldpagina. We vragen je om direct noodzakelijke gegevens te uploaden. 


Aanmelden mbo voor 1 april
Je wordt in principe toegelaten als je je uiterlijk op 1 april hebt aangemeld, aan de toelatingseisen voldoet, er plek is en je deelneemt aan onze kennismaking. Wij plaatsen je op volgorde van aanmelding. Er zijn opleidingen met een maximaal aantal plaatsen. Als een opleiding vol is, vragen wij je of je op een wachtlijst wilt en laten we je weten wat er verder voor mogelijkheden voor je zijn. Meld je je op tijd aan, dan heb je de meeste kans op een plaats bij de opleiding van je voorkeur.


Algemene opleidingseisen
Bij elke opleiding op onze website zie je wat de toelatingseisen zijn. Je vooropleiding en diploma bepalen voor welk niveau (2 tot en met 4) in het mbo je je kunt aanmelden. 

Voor een aantal opleidingen moet je bovendien bepaalde vakken in je pakket hebben. Voor een BBL-opleiding gelden dezelfde toelatingseisen. We schrijven je in als je een leerwerkplek hebt.


Niet toelaatbaar tot de opleiding

We informeren je mondeling en schriftelijk als we je niet kunnen toelaten tot de opleiding en bevestigen dit per brief. We verwijzen je altijd door naar het Servicecentrum voor advies en begeleiding.


Afmelden voor de opleiding

Als je je wilt afmelden voor de opleiding, doe dit dan zo spoedig mogelijk door een e-mail te sturen naar de Studentenadministratie: aanmelden.studentenadministratie@regiocollege.nl. We kunnen dan misschien nog iemand anders plaatsen! Meld je je af na de start van de opleiding dan ben je het volledige cursus- of lesgeld verschuldigd. Annulering kan dan gevolgen hebben voor je studiefinanciering.


Benodigde documenten

Om je plaatsing af te ronden hebben we voor de zomervakantie in ieder geval een kopie van je diploma/of cijferlijst met geslaagd erop nodig en een ondertekende onderwijsovereenkomst. 


Boeken en ander studiemateriaal

Voor de start van de opleiding ontvang je informatie over het bestellen van je boeken en ander studiemateriaal en over de start van de opleiding.


Documentendagen

Na plaatsing krijg je een uitnodiging voor een van de documentendagen. Daar kun je je inschrijving definitief maken. Dat doe je door de volgende zaken in te leveren:

  • de ondertekende onderwijsovereenkomst;
  • een kopie van je diploma of cijferlijst met ‘geslaagd’ erop
  • en (als je een BBL-opleiding gaat doen) je ondertekende BPV-overeenkomst. 

Heb je alles ingeleverd, dan wordt je inschrijving definitief en krijg je meteen een brief met inloggegevens voor onder andere de schoolmail en een toegangspas voor het Regio College en je opleiding mee.


Doorstromer of overstapper

Volg je al een opleiding bij het Regio College en wil je volgend schooljaar doorstromen naar een hoger opleidingsniveau of overstappen naar een andere opleiding? Meld je dan ook voor 1 april aan. Informeer ook je loopbaancoach tijdig hierover!


Entree

Ben je niet in het bezit van een vmbo-diploma dan ben je in principe alleen toelaatbaar voor de Entree opleiding en kun je een mbo-diploma halen op niveau 1. Daarna kun je doorstromen naar mbo niveau 2 en hoger. 


Extra ondersteuning nodig (passend onderwijs)? 

Verwacht je dat je begeleiding nodig hebt om de opleiding te kunnen doen? Ons Servicecentrum helpt jou dan graag verder.

Het Servicecentrum stelt samen met jou en je ouders/verzorgers (18-) vast wat voor ondersteuning nodig is. Je tekent dan als dat nodig is ook een bijlage bij de onderwijsovereenkomst waarin we de afspraken formeel vastleggen.


Introductie

Aan het begin van het schooljaar is er meestal is er ook een introductie door de opleiding.


Kennismaking

Als je aanmelding volledig is word je voor een kennismaking bij jouw opleiding uitgenodigd. De kennismakingsdata en de manier waarop de kennismaking plaatsvindt verschillen per opleiding. Het kan zijn dat je gevraagd wordt mee te werken aan een test om een beeld te krijgen van talenten. Opleidingen kunnen je vragen om een motivatiebrief te schrijven, een voorbereidende opdracht te doen of mee te doen aan een activiteit bij de opleiding zelf. Is dat het geval, dan staat dat vermeld in de uitnodiging. De uitnodiging krijg je van ons per mail. Het kan zijn dat je na de kennismaking wordt doorverwezen naar het Servicecentrum voor advies en als je begeleiding nodig hebt.


Wachtlijst

Is een opleiding vol, dan melden we je dat direct na de verwerking van jouw digitale aanmelding. We vragen je dan ook of je op de wachtlijst wilt, je af wilt melden voor die opleiding, uitgenodigd wilt worden voor een kennismaking bij een andere opleiding en/of advies wilt van het Servicecentrum. Wil je op de wachtlijst, dan nemen we uiteraard direct contact met je op als er een plek vrij komt.


Heb je hier niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact op met het Servicecentrum.

Aanmelden Mbo En Vavo

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Welkom bij het ServicecentrumOok geopend in de zomervakantie:Welkom bij het ServicecentrumEen dag bij het Regio CollegeEen dag bij het Regio College