Menu
Help mij kiezen

Waarom kies je voor het Regio College?

Deelnemer Regio College


Jouw succes staat voorop

Jouw succes als deelnemer staat bij het Regio College voorop. Wij vinden het belangrijk dat je succesvol bent in je opleiding. Dat je je opleiding in een goed tempo doorloopt en de school met een diploma verlaat. Daarvoor ben je uiteindelijk zelf voor verantwoordelijk, maar wij zorgen voor ondersteuning als dat nodig is of dagen je uit als dat kan. Dat begint er al mee dat je goed op je plek zit. We helpen je zo nodig bij het kiezen van een opleiding die bij je past en besteden daar ook aandacht aan tijdens het intakegesprek.  

Persoonlijke begeleiding

Als je studeert bij het Regio College krijg je een eigen loopbaancoach. Daar kun je altijd terecht met vragen of problemen. Een paar keer per jaar voert hij met jou een loopbaan- of ander begeleidingsgesprek en hij is ook de contactpersoon naar je ouders/verzorgers als je jonger bent dan 18. 

Als het op school om wat voor reden dan ook niet zo lekker loopt, zijn er verschillende specialisten die je kunnen ondersteunen, zoals loopbaanadviseurs, maatschappelijk werkers, een ombudsman en een vertrouwenspersoon. 

Kijk hier verder wat voor ondersteuning of begeleiding je bij het Regio College kunt krijgen.  

Kleinschalig en persoonlijk

Het Regio College lijkt groot, maar elke afdeling heeft zijn eigen gedeelte of verdieping met een eigen sfeer waar de lessen plaatsvinden. Daardoor voelt het al snel niet meer zo groot. Onze docenten kennen de deelnemers persoonlijk en deelnemers waarderen dat persoonlijke contact.

Samenwerking met bedrijven en instellingen in de regio.

Het Regio College werkt intensief samen met heel veel bedrijven in de regio. Heel veel van onze docenten komen uit die bedrijven of werken daar nog steeds. Zij weten daardoor precies wat jij moet leren om (straks) je vak uit te kunnen oefenen.

Veel opleidingen

Hoewel het Regio College het op een na kleinste roc van Noord-Holland is, hebben we een gevarieerd en groot aanbod in opleidingen. Ook hebben we enkele opleidingen die je niet in de buurt vindt, zoals optiek-opleidingen of luchtvaartdienstverlener.

Goed bereikbaar

De locaties van het Regio College liggen vlakbij NS-stations.

De vestiging van Zaandam ligt op 5 minuten lopen van Station Zaandam en de vestiging in Purmerend ligt op 15 minuten van Station Purmerend Overwhere.

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding 21 maart open dag21 maart open dagEen dag bij het Regio CollegeEen dag bij het Regio College