Menu
Decanen

Toelatingsrecht mbo 2018-2019

Deelnemer-Regio-College-Ecabo (2)

Welkom bij het Regio College

Er is een nieuwe wet die het toelatingsrecht in het mbo voor het schooljaar 2018-2019 regelt. Je vooropleiding en diploma bepalen voor welk niveau (2 tot en met 4) in het mbo je je kunt aanmelden. Voor een aantal opleidingen moet je bovendien bepaalde vakken in je pakket hebben. In onze opleidingsbrochures en bij elke opleiding op onze website zie je wat de toelatingseisen zijn. Voldoe je niet aan de toelatingseisen dan ben je in principe welkom bij de entreeopleiding.

Voor sportopleidingen zijn er aanvullende eisen:

Voor de opleidingen  sport en bewegingsleider, niveau 3  en coördinator sportinstructie, training en coaching, niveau 4  zijn er  aanvullende eisen. Kijk voor meer informatie hierover bij de informatie over deze opleidingen op onze website. 

Aanmelden voor 1 april 2018

Je wordt  in principe toegelaten als je je uiterlijk op 1 april hebt aangemeld, aan de toelatingseisen voldoet, er plek is en je deelneemt aan onze kennismaking. Wij plaatsen je op volgorde van aanmelding. Er zijn opleidingen met een maximaal aantal plaatsen. Als een opleiding vol is, vragen wij je of je op een wachtlijst wilt en laten we je weten wat er verder voor mogelijkheden voor je zijn. Meld je je op tijd aan, dan heb je de meeste kans op een plaats bij de opleiding van je voorkeur. 

Twijfel over de keuze voor de opleiding of extra ondersteuning nodig?

Twijfel je over de keuze voor de opleiding en heb je advies nodig of denk je dat je begeleiding nodig hebt om de opleiding te kunnen doen? Geef dit dan aan bij je aanmelding en in het digitale doorstroomdossier. Ons Servicecentrum helpt jou dan graag. verder.

Kennismaken en advies

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking met de opleiding en het beroep waarvoor je wordt opgeleid. De wijze waarop je met de opleiding kennis maakt verschilt per opleiding. Er zijn opleidingen die de kennismaking centraal organiseren maar er zijn ook opleidingen waar je individueel een gesprek hebt. Na je aanmelding laten we je zo snel mogelijk weten wanneer de kennismaking plaatsvindt en hoe deze eruit ziet. 

Doel van onze kennismaking is het om jou te leren kennen en met jou te kijken of de door jou gekozen opleiding goed bij jouw talenten en ambities past. Is dit de opleiding die je echt wilt gaan doen of twijfel je nog? Je beslist zelf in welke opleiding je wilt starten. Wij adviseren je daarbij graag. 

Werknemers (BBL)

Ook voor een BBL opleiding op niveau 2, 3 of 4 ben je toelaatbaar als je aan de toelatingseisen voldoet. We kunnen je pas definitief inschrijven als je werk en een arbeidsovereenkomst hebt. 

Entree

Voldoe je niet aan de toelatingseisen dan ben je in principe alleen toelaatbaar voor de entreeopleiding en kun je een mbo-diploma halen op niveau 1. Daarna kun je doorstromen naar mbo niveau 2 en hoger. 

Check je mail

We nemen contact met je op over je aanmelding via de mail of telefonisch. Check regelmatig je mail. Mail kan in je spam terecht komen!

Meer weten?

Wil je meer weten over de nieuwe wet toelatingsrecht? Bekijk dan het filmpje van de Rijksoverheid.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Welkom bij het ServicecentrumOok geopend in de zomervakantie:Welkom bij het Servicecentrum