Praktijkdiploma boekhouden examentraining

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

De cursus Praktijkdiploma boekhouden (PDB®) is een bedrijfsadministratieve opleiding op mbo-niveau 4 die in het bedrijfsleven zeer populair is. Dit diploma betekent voor velen de start van een mooie carrière op administratief gebied. In deze cursus leert u hoe financiële gegevens in een organisatie op efficiënte wijze kunnen worden verwerkt.

Inhoud van de cursus Praktijkdiploma boekhouden (PDB®):

De cursus bestaat uit de onderdelen Kostencalculatie niveau 4, Financiering niveau 4 en Bedrijfsadministratie niveau 4. Ter voorbereiding op het examen wordt er geoefend met oude examens om alle stof te herhalen.

Iets voor u?

U heeft voor een van de hierboven genoemde onderdelen al een keer examen gedaan en bent niet geslaagd, en u wilt zich voorbereiden op het eerstkomende examen.

Toelating

U heeft al een keer een mondelinge of schriftelijke cursus Praktijkdiploma boekhouden gevolgd in het door u gekozen onderdeel.
Indien u vragen heeft over de toelating tot de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB®) of als u een studieadvies wilt, dan kunt u contact opnemen met onze cursuscoördinator, de heer E. van Hoolwerff, telefoon 0251 881 275 of 06 30 53 42 88 of e-mail edvanhoolwerff@online.nl (vermeld in uw e-mail het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent).

Afsluiting

Elk onderdeel wordt afgesloten met een landelijk examen van de Associatie voor Examinering. Als u een voldoende heeft behaald voor een onderdeel, dan ontvangt u voor dat onderdeel een Associatiecertificaat. Als u alle drie de certificaten heeft behaald, dan ontvangt u van De Associatie voor Examinering het Praktijkdiploma Boekhouden.

Duur

Het aantal lessen per onderdeel staat op het cursusrooster aangegeven. Per onderdeel dient u rekening te houden met drie uur zelfstudie per week. 

Vervolgopleiding

Een goede vervolgopleiding is de opleiding Moderne bedrijfsadministratie (MBA), een mbo+-cursus (niveau 5) waarbij u wordt opgeleid voor kaderfuncties op bedrijfsadministratief gebied. Een andere goede aanvulling op Praktijkdiploma boekhouden is de cursus Praktijkdiploma loonadministratie.
Indien u beschikt over het certificaat Belastingwetgeving MBA en de twee diploma’s Praktijkdiploma boekhouden en Praktijkdiploma loonadministratie, komt u in aanmerking voor het door de Associatie voor Examinering afgegeven Praktijkdiploma houder administratiekantoor.

Informatie en aanmelding

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Ed van Hoolwerff Boekhoudcursussen en vindt plaats bij het Regio College in Zaandam en/of Purmerend. 

Voor meer informatie en aanmelding lees hier verder...

U kunt ook contact opnemen met dhr. van Hoolfwerff: