Basiskennis calculatie (BKC®)

Meer weten over deze opleiding?
Scan de QR code, neem een kijkje of bel het Servicecentrum 075-681 90 01

Tijdens de cursus Basiskennis calculatie (BKC®) leert u de belangrijkste principes van de calculatie. De cursus is erop gericht snel betrouwbare berekeningen te kunnen maken en de juiste rekentechnieken toe te passen.
De cursus BKC kan worden gecombineerd met de cursus Basiskennis boekhouden (BKB®). Beide cursussen kunnen op dezelfde avond worden gevolgd en zijn samen een goede vooropleiding voor de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB®).

Iets voor u?

  • In uw (toekomstige) werk is een goede rekenvaardigheid van belang.
  • U werkt of wilt gaan werken in een bedrijfsadministratieve functie.
  • U wilt de cursus Praktijkdiploma boekhouden (PDB®) gaan volgen en heeft niet voldoende vooropleiding.  

Inhoud van de cursus

  • berekeningen maken op het gebied van goederenhandel, omzetbelasting, afschrijvingen, intrest, vreemde valuta en kostprijsberekening;
  • enige theorie op het gebied van handels- en wetskennis.

Toelating

Een vooropleiding is niet vereist. Om de cursus met succes te kunnen afronden is een niveau vereist dat vergelijkbaar is met mavo/vmbo of havo.

Afsluiting

U wordt opgeleid voor het landelijk examen Basiskennis calculatie (BKC®). Dit examen wordt afgenomen door de Associatie voor Examinering. Indien u ook het diploma Basiskennis boekhouden behaalt komt u in aanmerking voor het Praktijkdiploma financial assistant dat wordt uitgereikt door de Associatie voor Examinering.

Duur:

De cursus bestaat uit twaalf lessen van vijf kwartier. U dient rekening te houden met ongeveer drie uur zelfstudie per week. 

Vervolgopleiding

Het diploma Basiskennis calculatie is samen met het diploma Basiskennis boekhouden een goede vooropleiding voor de opleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB®). Indien u de cursus Basiskennis calculatie niet tegelijkertijd volgt met Basiskennis boekhouden, kunt u na afloop van de cursus Basiskennis calculatie verder gaan met Basiskennis boekhouden. Indien u beide cursussen heeft gevolgd kunt u verder gaan met Praktijkdiploma boekhouden (PDB®). Een andere goede aanvulling is de cursus Basiskennis loonadministratie. Indien u beschikt over de drie diploma’s Basiskennis boekhouden, Basiskennis calculatie en Basiskennis loonadministratie komt u in aanmerking voor het door de Associatie voor Praktijkexamens afgegeven Praktijkdiploma Medewerker administratiekantoor. 

Informatie en aanmelding

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Ed van Hoolwerff Boekhoudcursussen en vindt plaats bij het Regio College in Zaandam en/of Purmerend. 

Voor meer informatie en aanmelding lees hier verder...

U kunt ook contact opnemen met dhr. van Hoolfwerff: