Menu
Actueel

Nieuws en pers

Workshop veiligheid in het verkeer op het Regio College

vrijdag 8 november 2013

“Het lijkt echt alsof ik dronken ben”, is de reactie van een eerstejaars leerling ICT uit Purmerend nadat hij uit de Alcohol Buggy stapt. Afgelopen week konden eerstejaars mbo-leerlingen ICT en Economie uit Purmerend onder andere ervaren hoe het is om met alcohol op in het verkeer te rijden. Om de beurt namen leerlingen plaats in buggy’s. Hier reden ze eerst samen met een instructeur een gewone ronde. Daarna mochten de leerlingen hetzelfde parcours afleggen, alleen ditmaal werd er door de leerling een ‘alcohol bril’ gedragen. Met een alcohol bril op wordt het gevoel gesimuleerd dat je teveel gedronken hebt. Op deze manier ervaren jongeren op een levensechte manier hoe gevaarlijk het is om onder invloed van alcohol een voertuig te besturen. In een andere workshop vlogen leerlingen over de kop in de kantel simulator. Hierin ervaar je hoe het is als je met een auto over de kop gaat. Experts lieten de jongeren zien hoe je jezelf het beste kunt bevrijden uit de autogordel in deze gevaarlijke situatie.


In het kader van de Loopbaan & Burgerschap dag organiseerden de opleidingen ICT en Economie van het Regio College in Purmerend deze week diverse workshops veiligheid in het verkeer. De workshops tijdens deze dag werden verzorgd door verkeersschool Gerard Post en TeamAlert.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenMeld je aanProefstuderen