Menu
Actueel

Nieuws en pers

Wie maken het beste product van 2018?

maandag 29 januari 2018

Studenten Regio College gaan strijd aan met hun examenprojecten

De spanning liep de afgelopen dagen hoog op, maar donderdag was het zover: zeven heren en één dame presenteerden bij het Regio College in Zaandam hun examenproject voor de BOL-opleiding Middenkader technicus engineering niveau 4. De jury kreeg het zwaar. Zo zwaar zelfs dat er last minute werd besloten om twee prijzen uit te reiken. Merijn Schenk, Veerle Bergsma, Duncan Huismans en Jeroen Swinkels kregen met hun automatische cocktailbar de prijs voor ‘technisch vernuft & doorzettingsvermogen’. Daan Horàk, Michael Boon, Damai Oosting en Serkan Dural kregen met hun M&M sorteermachine de prijs voor ‘slim ontwerp & externe samenwerking’. Zowel de docenten als de studenten zijn trots op het behaalde resultaat. Docent Ronald Degenkamp: “Jullie weten precies waar jullie het over hebben. Petje af!” 

De aanhouder wint
De studenten kregen de opdracht om een product te ontwerpen en realiseren. In het product moet een besturingssysteem en elektrotechniek verwerkt zijn. Tijdens het proces kwamen de studenten heel wat hobbels tegen. “We wilden hoe dan ook dat onze automatische cocktailbar tien glazen in één keer zou kunnen vullen, ook moest er een halt-situatie ingebouwd worden voor flessen die bijna leeg zijn en de noodknop kon natuurlijk ook niet ontbreken. We wisten dus heel goed hoe we het wilden hebben, maar de uitvoering gaf nog wel wat valkuilen. De onderdelen bleken bijvoorbeeld te zwak.” Ook de andere groep herkent dit. “Bij het realiseren van de M&M sorteermachine met instructiedisplay hebben we het ontwerp meerdere keren bijgesteld. Ook hebben wij hulp ingeroepen van Werktuigbouw studenten. Zo konden we onze machine in 3D-vorm uitprinten.” De studenten zijn het er over eens dat  het een examenopdracht was om nooit te vergeten . “Het was erg uitdagend, soms zelfs te uitdagend, maar ook super leuk en leerzaam!”

Nieuwe examenvorm
Het is de eerste keer dat een examen in deze vorm wordt afgenomen. Voorheen kregen de studenten theorie- en meet-les. Deze grotendeels theoretische vorm past niet meer bij deze tijd, de studenten vinden dat saai. Dit jaar werd de les ophangen aan dat waar de studenten enthousiast van worden. In achttien weken tijd, negen uur per week en met meerdere meetmomenten, hebben de studenten mooi resultaat behaald. Tijdens de theorielessen werden de naar voren komende vragen behandeld. Met deze examenvorm leren de studenten niet alleen heel goed om theorie in de praktijk te brengen, maar ze leren ook om om te gaan met de kwaliteiten van anderen.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen