Menu
Actueel

Nieuws en pers

Wie is de chef?

woensdag 6 februari 2013

Voorronde Skills Talents bij het Regio College

Met geslepen messen in de hand en koksmutsen op staan zes gespannen vmbo-leerlingen klaar in de keuken van het Regio College. Op 6 februari nemen drie leerlingen van de Hubertus Horeca Vakschool uit Amsterdam en drie leerlingen van het Atlas College uit Hoorn het tegen elkaar op in de voorronde van Skills Talents. Het doel van beide teams is een plek bemachtigen in de landelijke Skills finale in maart.

De twee teams ontvangen hun Skills Talents wedstrijdopdracht uit handen van Paco Riupassa, docent horeca bij het Regio College. Het is dit jaar voor het eerst dat de voorronde Noord-Holland Horeca van Skills Talents wordt georganiseerd en begeleid door de horecaopleiding van AanZ!

Duidelijk opgelucht zijn beide teams als ze zien dat ze een Caesar salade mogen bereiden. De leerlingen krijgen twee uur de tijd om aan de slag te gaan met het bereiden van het gerecht. Ondertussen worden de teams beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit horecadocenten van het Regio College. Zij beoordelen de gerechten op smaak, gebruikte producten en bordpresentatie. Ook het samenwerken in de keuken en de hygiëne worden scherp in de gaten gehouden.

Uiteindelijk weten beide teams prachtige gerechten te presenteren. Na een langdurig beraad is de jury er uit. De Hubertus Horeca Vakschool uit Amsterdam komt als winnaar uit de bus. “Wij zijn tot deze winnaar gekomen door de heerlijke smaak van de Caesar salade”, aldus de jury.

Over Skills Talents
Skills Talents zijn vmbo-vakwedstrijden. Met deze wedstrijden promoot de organisatie het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs in Nederland.

 Wie Is De Chef

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen