Menu
Actueel

Nieuws en pers

Weer naar school - wat betekent dat voor jou?

maandag 15 juni 2020

Na de zomervakantie gaan we weer naar school. Maar hoe en wat betekent dat voor jou?

Lessen op school zijn maar heel beperkt mogelijk. Er mag maar 20% (1 op de 5) van de normaal aanwezigen tegelijkertijd in de gebouwen zijn. En de regel 1,5 meter afstand houden blijft van kracht! Wij zorgen ervoor dat je weer veilig op naar school kunt. Dat kan alleen als jij je aan de veiligheidsafspraken houdt.

Combinatie op school en thuis
Jouw lessen zullen dus een combinatie worden van les op school, online lessen en zelfstudie. Het Regio College streeft ernaar dat dat een zo goed mogelijke mix wordt. Per opleiding gaan wij bepalen welke theorie- en/of praktijklessen weer op school kunnen plaatsvinden. Daarbij krijgen de praktijklessen voorrang. We streven naar een volledig lesrooster, waarbij je dus een deel van de week op school zult zijn. 

  • Ben je eerstejaars BOL-student, dan zul je meerdere dagen/dagdelen per week op school zijn. Er wordt een passend introductieprogramma georganiseerd zodat jij je medestudenten en docenten goed leert kennen. En voor de eerstejaars BOL-studenten wordt er ook buitensport georganiseerd.
  • Ben je tweede-, derde- of vierdejaars student, dan zul je ook regelmatig op school zijn. We streven naar minimaal één keer per week een lesdag/dagdeel (buiten de stageperiode).
  • Ben je BBL-student? Ook dan streven we ernaar dat je weer geregeld fysieke lessen kunt volgen. Per opleidingsgroep zal bepaald worden hoe het studieprogramma er na de zomer precies uitziet. 

Heb je extra begeleiding nodig? Dan kun je terecht bij een studieloopbaancoach of zorgadviseur. Ook hebben we het Taallab en een Rekenpunt waar je aanvullend les kunt krijgen om leerachterstanden te voorkomen of in te halen.

Belangrijk: alle informatie over je lesrooster en andere opleiding- of leerjaar specifieke informatie ontvang je via je studieloopbaancoach of docent.Je kunt deze informatie kort voor de zomervakantie of kort voor de start van het nieuwe schooljaar verwachten.

Vragen?

Heb je vragen dan kun je, als je al studeert bij het Regio College, contact opnemen met je studieloopbaancoach. Ben je nieuw bij het Regio College, dan kun je terecht bij het Servicecentrum.

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen