Menu
Actueel

Nieuws en pers

Week van de alfabetisering

maandag 1 september 2014

De week van de alfabetisering staat bol van activiteiten in Purmerend en Edam. Lezen en schrijven is namelijk essentieel voor de toekomst van iedereen. Taalketen Purmerend heeft een programma gemaakt om het belang van taal op verschillende gebieden te benadrukken. 

Programma:

 

Dinsdag 9 september, opening van de Week van de Alfabetisering (Bibliotheek Waterland):

Om 14.00 uur wordt de Week van de Alfabetisering geopend door wethouder Edwin Voorbij. Het thema is Taal als verbindende schakel tussen culturen: meer begrip van taal en meer begrip voor elkaar. Het mozaïek project van Gilde Samenspraak zal worden onthuld en er vinden interculturele interviews tussen leerlingen van het Da Vinci College en  anderstalige cursisten plaats. Dit wordt georganiseerd door Fiolet Taaltrainingen en het Regio College i.s.m. Jeugdbuurtwerk Clup Welzijn.

Woensdag 10 september, voorleesochtend voor peuters (Bibliotheek Waterland):

Om 10.00 is er een voorleesochtend voor peuters van 2 tot 4 jaar en hun ouders door vrijwilligers van de VoorleesExpress. 

Donderdag 11 september: hoe herken je laaggeletterdheid? (Wijkplein Where):

Een kijkje in het leven van een laaggeletterde. Laaggeletterdheid komt veel vaker voor dan je denkt; Hoe herken je het en waar kun je terecht?  

Vrijdag 12 september, lunch voor taalvrijwilligers (Bibliotheek Edam):

Om 12.00 is er een lunch voor taalvrijwilligers van Stichting Vluchtelingenwerk Edam. Het thema is wederkerend leren: taalcoaches vertellen elkaar hoe zij Nederlands oefenen met vluchtelingen en wat zij er zelf van leren. Ook is er een workshop wederkerend leren door studenten van de HvA.

Wilt u meer over het programma weten? Neem dan contact op met:

dschrumpf@bibliotheekwaterland.nl

Download hier de flyer van het programma.

Download hier de flyer van de voorleesochtend.

 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding ProefstuderenMeld je aanProefstuderen