Menu
Actueel

Nieuws en pers

Voormalige 'bajesboot' zorgt voor unieke stage-ervaring

woensdag 7 februari 2018

Techniekstudenten Regio College lopen stage in The Good Hotel in Londen

Tweedejaarsstudenten Damian Wolkers en Jens Blijenburg (resp. Werktuigbouw en Elektrotechniek, BOL niveau 4) gingen enkele maanden geleden het avontuur aan: voor hun stage van twintig weken reisden ze af naar Londen, waar ze aan de slag gingen én hun intrek namen in The Good Hotel. Dit boothotel deed eerst dienst als gevangenis en later als vluchtelingenverblijf, waarna het werd omgebouwd tot hotel. Het lag een jaar in de Amsterdamse haven en is daarna helemaal gerenoveerd en versleept naar de rivier de Theems in Londen. Daar ligt het nu als luxe hotel aan de Victoria Dock. Damian en Jens draaien mee bij de technische dienst van het hotel. ‘Het is een fantastische ervaring en ik heb ontzettend veel geleerd’, aldus Jens.

Unieke ervaring
Inmiddels zit de stageperiode er bijna op en de heren kijken met een goed gevoel terug op de afgelopen maanden. Ze voeren diverse herstel- en onderhoudsopdrachten uit en controleren aan de hand van allerlei systemen of alles in het hotel optimaal functioneert. Damian: ‘Ik heb ontzettend veel geleerd van deze stage: we hebben alle installaties goed leren kennen, zoals de brand- en sprinklersystemen, cv-ketels (die een stuk groter zijn dan thuis) en dieseltanks. Het was geweldig om hiermee te kunnen werken.’ Daarnaast maken de twee ook deel uit van The Good Team en zijn ze medeverantwoordelijk voor een aangenaam verblijf voor de hotelgasten. Beide studenten geven aan communicatief een stuk sterker te zijn geworden, doordat ze dagelijks met veel verschillende mensen samenwerken. Dit alles uiteraard in het Engels, en ook het technisch Engels kon flink worden bijgespijkerd.

The Good Hotel
The Good Hotel draagt haar naam op meerdere manieren uit. In de eerste plaats is het een plek waar hotelgasten bijzonder prettig kunnen verblijven. De ‘huiskamer’ wordt echter ook benut door mensen van buitenaf om rustig te werken of af te spreken. Daarnaast gaat van elke hotelboeking vijf euro naar een onderwijsproject in Guatemala. Ook lokaal investeert The Good Hotel in onderwijs: in samenwerking met de Sociale Dienst in Londen is een project opgestart waarbij langdurig werklozen een hospitalitytraining krijgen. Zo kunnen zij een startkwalificatie halen en werk vinden. Peter Bottelier van bouwbedrijf Revivre is nauw betrokken bij dit project en daarnaast ook bij de verbouwing van het hotel. Hij heeft tevens de leiding over de technische dienst van het hotel, waar Jens en Damian deel van uitmaken.

 Foto The Good Hotel
De studenten met hun begeleider Peter Bottelier voor The Good Hotel.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen