Menu
Actueel

Nieuws en pers

Vmbo-ers maken bij Regio College kennis met techniek

maandag 7 december 2015

1700 tweedejaars maken actief kennis met techniek

Van 7 tot en met 11 december vindt op de Techniekcampus in Zaandam het jaarlijkse evenement ‘Wonen de Spil’ plaats. Het is een evenement om zo’n 1700 leerlingen van de vmbo-scholen in de regio Zaanstreek-Waterland letterlijk te laten zien, voelen en ruiken wat het is om een opleiding en later baan te hebben in de techniek.

De technische praktijkopleiders Bouwmensen, Regio College, SPG Noord-Holland, Tetrix, Installatiewerk Noord-Holland en FPTC ontvangen deze dagen op de Techniekcampus  Zaandam  ca. 1700 leerlingen van het tweede leerjaar  uit het voortgezet beroepsonderwijs. De leerlingen maken kennis met beroepen in de sectoren bouw, weg- en waterbouw (infra), metaal en werktuigbouw, installatie- en elektrotechniek en food-procestechniek. Het doel van het evenement is om de leerlingen te informeren over techniek in de eigen woonomgeving. Door de opdrachten raken de deelnemers enthousiast  en zien welke mogelijkheden er zijn in de techniek. Een verstandige keuze voor leuke opleidingen, fijn werk en een goede toekomst.

De Techniekcampus bevindt zich aan de Jufferstraat 3 in Zaandam.

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen