Menu
Actueel

Nieuws en pers

Verhoogde waarden Legionella aangetroffen

maandag 8 oktober 2018

Uit resultaten van een periodieke controle van het watersysteem is vrijdag 5 oktober bekend geworden dat een verhoogde concentratie van een milde soort van Legionella (non pneumophila) is vastgesteld in de gebouwen van het Regio College in Zaandam. Per direct is het legionellabeheersplan in werking getreden om de legionellabesmetting te neutraliseren en daarmee te zorgen voor een veilige leer- en werkomgeving voor onze studenten en medewerkers.

In het weekend van 6 en 7 oktober zijn gebouwen en ruimten waar de hoogste Legionella zijn geconstateerd gereinigd. Voor die gebouwen en ruimten is inmiddels het sein veilig afgegeven door het gespecialiseerde bedrijf dat de reiniging heeft uitgevoerd. Later deze week volgen de overige ruimten. Het gevaar voor de gezondheid is gering. Studenten en hun ouders/verzorgers, medewerkers en overige gebruikers van de panden zijn geïnformeerd over de legionellabesmetting. 

Meld je aan Stel een vraag Vind je opleiding Wij helpen je graag!Wij helpen je graag!ProefstuderenTijdelijk niet mogelijk Proefstuderen